Zicht op het nieuwbouwproject op site van Sint-Anna vanuit de Beernemstraat.
Spirit Projects/Architectenburo Berkein Zicht op het nieuwbouwproject op site van Sint-Anna vanuit de Beernemstraat.

Leegstaande rusthuissite Sint-Anna ruimt na de zomer plaats voor nieuwe verkaveling

Projectontwikkelaar Spirit Projects wil een nieuwe verkaveling bouwen op de oude rusthuissite van Sint-Anna, tussen de Beernemstraat en de Futselstraat. Het project omvat twee blokken met samen veertig appartementen, negen huizen en vier meergezinswoningen.

Sinds de bewoners van Maria ter Ruste hun tijdelijk onderkomen in het oude Sint-Anna definitief hebben ingeruild voor een plaatsje in het nieuwe rusthuis in Zwevezele staan de gebouwen in de Beernemstraat leeg. Het complex gaat binnenkort tegen de vlakte om plaats te ruimen voor een nieuw woonproject met 62 woningen. Projectontwikkelaar Spirit Projects maakte in december al de eerste plannen bekend. Aan de kant van de Pastoor Termotestraat komen vier stapelwoningen met dertien flats, aan de andere kant komen negen eengezinswoningen en centraal worden twee appartementsblokken opgetrokken met veertig flats. Er komt ook een grote ondergrondse parking. Als alles vlot verloopt, kunnen de werken al na de zomer starten.

Het wegentracé van de nieuwe verkaveling werd dinsdagavond goedgekeurd door de gemeenteraad. “Er worden twee wegen aangelegd die de Beernemstraat en Futselstraat zullen verbinden”, weet schepen Hedwig Kerckhove (CD&V). “Voor de waterafvoer wordt een ondergronds bufferbekken aangelegd en per woning is anderhalve parkeerplaats ingepland. Er zullen twintig plaatsen bovengronds en zestig plaatsen ondergronds aangelegd worden. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de bewoners de parking van het cultuurcentrum gebruiken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer