De Predikherenstraat heeft er tien uitwijkstroken bij
RV De Predikherenstraat heeft er tien uitwijkstroken bij

Tien uitwijkstroken in Predikherenstraat

In de Predikherenstraat is de aanleg van tien nieuwe uitwijkstroken achter de rug. Wagens kunnen elkaar er voortaan veiliger kruisen, zonder in de berm te moeten rijden. 

Zowel de Predikherenstraat als de Ruiseledesteenweg krijgen extra verkeer te verwerken sinds Wildenburg afgesloten is door de heraanleg van de Beernemsteenweg. Dat blijft niet zonder gevolgen. Zo belandden in de Ruiseledesteenweg op relatief korte tijd al twee vrachtwagens en een personenwagen in de gracht.

Om dergelijke ongevallen te vermijden in de Predikherenstraat, besliste het gemeentebestuur om er tien uitwijkstroken te voorzien. De werken weren uitgevoerd door aannemer Willemen Infra, terwijl de technische dienst van de gemeente voor de paaltjes en de signalisatie zorgde.

Tijdens de werken werd ook het wegdek ter hoogte van het kruispunt met de Rakestraat aangepakt. Het asfalt raakte er beschadigd door het winterweer.  

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer