De Predikherenstraat heeft er tien uitwijkstroken bij
RV De Predikherenstraat heeft er tien uitwijkstroken bij

Tien uitwijkstroken in Predikherenstraat

In de Predikherenstraat is de aanleg van tien nieuwe uitwijkstroken achter de rug. Wagens kunnen elkaar er voortaan veiliger kruisen, zonder in de berm te moeten rijden. 

Zowel de Predikherenstraat als de Ruiseledesteenweg krijgen extra verkeer te verwerken sinds Wildenburg afgesloten is door de heraanleg van de Beernemsteenweg. Dat blijft niet zonder gevolgen. Zo belandden in de Ruiseledesteenweg op relatief korte tijd al twee vrachtwagens en een personenwagen in de gracht.

Om dergelijke ongevallen te vermijden in de Predikherenstraat, besliste het gemeentebestuur om er tien uitwijkstroken te voorzien. De werken weren uitgevoerd door aannemer Willemen Infra, terwijl de technische dienst van de gemeente voor de paaltjes en de signalisatie zorgde.

Tijdens de werken werd ook het wegdek ter hoogte van het kruispunt met de Rakestraat aangepakt. Het asfalt raakte er beschadigd door het winterweer.  

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer