3 Isabel Devooght bij de broodautomaat, die al sinds Nieuwjaar elke maandag het slachtoffer is van een saboteur.
Hans Verbeke Isabel Devooght bij de broodautomaat, die al sinds Nieuwjaar elke maandag het slachtoffer is van een saboteur.

Vandaal saboteert al sinds Nieuwjaar elke week broodautomaat aan krantenwinkel

Al sinds Nieuwjaar saboteert een vandaal elke maandag de broodautomaat voor de kranten- en broodwinkel van Isabel Devooght (42) uit Wingene. “Uit jaloezie vermoedelijk, maar ik weet niet wie mij viseert”, zucht Isabel. “Elke maandagavond steken de 45 broden nog in de automaat omdat die onklaar is gemaakt. Ik hoop dat camerabewaking hier een eind kan aan maken.”

Al 23 jaar runt Isabel Devooght op de hoek van de Beernemstraat en de Heilig Sacramentstraat in Wingene dagbladhandel Bellucci. Vijf jaar geleden besloot ze ook brood en banket te verkopen in de winkel, maar ze heeft ook een automaat voor de zaak. “Dat verliep jaren zonder problemen, tot Nieuwjaar. En telkens op maandag”, vertelt Isabel. “Dat is mijn sluitingsdag en dan trek ik er al eens op uit. Maar veel plezier heb ik de jongste maanden niet gehad aan mijn uitstapjes. Elke keer weer bellen klanten me om te zeggen dat de automaat het niet doet.”

3 Ook in haar krantenwinkel verkoopt Isabel Devooght brood.
Hans Verbeke Ook in haar krantenwinkel verkoopt Isabel Devooght brood.

Sabotage

Klanten kunnen geen geld meer inwerpen of kunnen wel betalen, maar krijgen dan geen brood. De knop om de aankoop te annuleren en de klant zijn geld terug te geven, wordt soms zo hard ingeduwd dat hij blijft steken. Andere keren wordt het muntengleufje volgepropt met ‘rostjes’. Ook dan is het niet meer mogelijk een brood te kopen. “Zo is het al ettelijke keren gebeurd dat ik op maandagavond thuiskwam en vaststelde dat de automaat nog helemaal vol was. 45 broden voor de vuilbak. Bovendien is dan al de bestelling voor dinsdag geplaatst. De broden moeten er dus uit.”

Ook sabotage bij automaat aan Delhaizewinkel

Isabel heeft geen idee wie haar viseert. “Ik weet wel dat ik niet de enige ben die dit overkomt. Ook de broodautomaat aan de Delhaize, vlakbij in de Heilig Sacramentstraat, werd regelmatig gesaboteerd. Dat hield op toen de uitbaters de automaat verplaatsten, zodat bewakingscamera’s die in de gaten konden houden. Dat heb ik nu ook gedaan. Er hangt ook een waarschuwingsbordje aan de automaat, zodat iedereen weet dat hij gefilmd wordt. Hopelijk volstaat dat om de saboteur op andere gedachten te brengen”, besluit Isabel.

3 Onderaan de broodautomaat hangt nu ook een waarschuwingsbordje, zodat iedereen weet dat er camerabewaking is.
Hans Verbeke Onderaan de broodautomaat hangt nu ook een waarschuwingsbordje, zodat iedereen weet dat er camerabewaking is.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lilly Daems

    Lafaards die een succes van anderen in de weg lopen . Ze moesten als ze weten wie het is zijn/haar hebben en houden eens vernielen ! Dan pas zal hij/zij weten wat men voelt .

Lees meer