Adams Polendam: "We zullen het nodige doen"

Bij Adams Polendam reageert men gematigd positief op het advies dat het Zandhovense schepencollege gaf omtrent de nieuwe omgevingsvergunning voor het bedrijf. De gemeente ziet er geen graten in dat Adams zijn activiteiten in deeldorp Massenhoven verder zet, maar stelt wel extra voorwaarden voor. "Hoewel die niet allemaal evident zijn, zullen we het nodige doen", zegt zaakvoerder Ronny Adams.

Er was de voorbije weken in Zandhoven en Massenhoven heel wat te doen omtrent de nieuwe vergunningsaanvraag van Adams Polendam, een bedrijf dat onder andere beton mengt en bouwafval verwerkt. Omwonenden vreesden dat de activiteiten van Adams schadelijk zouden kunnen zijn voor de gezondheid. De gemeente verleende vorige week toch een positief advies, weliswaar gekoppeld aan strengere voorwaarden. Binnenkort velt de provincie een definitief oordeel, maar de kans lijkt groot dat men daar de gemeente volgt.


"Ik had nooit schrik dat men onze aflopende vergunning niet zou willen verlengen", vertelt Ronny Adams, die het advies van het college intussen grondig kon bestuderen. "We zitten al bijna twintig jaar in de Zagerijstraat in Massenhoven en er waren eigenlijk nooit grote klachten. Dat er een aantal bijkomende voorwaarden wordt opgelegd, nemen we er bij. Als de provincie het gemeentelijke advies volgt, verandert er naar werkgelegenheid niets."


Op de site van Adams in Massenhoven werkt een tiental mensen. (KDC)

Lees meer