Heraanleg N14 gaat op 8 mei laatste fase in

De voorbereidende werken van de derde en laatste fase van de heraanleg van de N14 starten op maandag 8 mei. Belangrijke punten zijn het herinrichten van de kruispunten met de Vaartstraat en de Kerkstraat, het verhogen van de brug over het Albertkanaal en het aanleggen van een carpoolparking aan het op- en afrittencomplex van de E313.

De buizen en kabels in de brug zullen met het inrichten van de nieuwe brug ondergronds komen. De Eikenstraat zal in een eerste stadium gedeeltelijk afgesloten zijn. Ter hoogte van de werken zal het verkeer in de Zagerijstraat wisselend verlopen tot midden juni. De stalen gasleiding wordt aaneengelast op het fietspad en de parkeerplaatsen van de N14 tussen de Hogeweg en de Antwerpsebaan. Fietsers zullen er worden omgeleid.


De doorgang tussen de Kerkstraat en de N14 zal vanaf 16 mei worden afgesloten om ook hier leidingen aan te leggen. Je kan de Kerstraat bereiken via de Hogeweg. Deze werken duren zo'n 3 weken. De Kerkstraat wordt vanaf het kruispunt met de Eikenstraat voorbehouden voor plaatselijk verkeer.

Enkelrichting

Op 30 mei (onder voorbehoud) wordt de leiding van de Hogeweg tot in de sleuf onder het kanaal getrokken. De kruispunten van de N14 met de Kerkstraat en met de Hogeweg zijn die dag volledig afgesloten. Massenhoven verlaten kan enkel via de Oelegembaan. De Antwerpsebaan is tijdelijk enkelrichting vanuit de N14 naar de Kerkstraat.


 (TEA)

Lees meer