Bijna 600.000 euro subsidies voor Het Begijntjesbad en De Motte

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakt geld vrij voor Het Begijntjesbad in Overijse en De Motte in Zaventem. Beide zwembaden zijn aan renovatie toe en krijgen daarvoor een financieel duwtje in de rug van de Vlaamse regering.


465.000 euro voor Het Begijntjesbad en 113.000 euro voor De Motte: die bedragen maakt Philippe Muyters vrij voor de zwembaden. Daarnaast krijgen nog 23 andere zwembaden in Vlaanderen subsidies. "De nood aan investeringen in kwalitatief zwemwater in Vlaanderen blijft groot", zegt de minister. "Heel wat zwembaden kampen met acute problemen en daarom investeren we opnieuw 10 miljoen euro en zorgen we voor een intensief begeleidingstraject."


Erik Rennen (N-VA), Zaventems sportschepen, is tevreden dat de gemeente 113.000 euro krijgt voor de renovatie van De Motte. "Na de projectoproep van de minister hebben we een ijzersterk dossier opgesteld", klinkt het. "De score van 97 punten die we van de beoordelingscommissie kregen, bevestigt dat. Dankzij deze subsidie kunnen we ons zwembad nu duurzamer, energievriendelijker en toegankelijker maken."


Bij de vorige subsidieronde in 2015 greep Zaventem net naast een subsidie voor de renovatie. (RDK)

Lees meer