2 De ouders wachten noodgedwongen in de gang terwijl hun kinderen zwemles krijgen.
Lukas De ouders wachten noodgedwongen in de gang terwijl hun kinderen zwemles krijgen.

Cafetaria De Motte onverwacht dicht

OUDERS MOETEN IN GANG OF BUITEN WACHTEN TIJDENS ZWEMLES KINDJES

Ouders van de bijna 200 kindjes die zwemles volgen in zwembad De Motte in Zaventem kunnen hun oogappels de komende weken amper of zelfs niet zien ploeteren in het water. Door de onverwachte sluiting van de cafetaria moeten ze in de gang of buiten wachten. De nieuwe concessiehouder hoopt snel een uitbater te vinden en denkt inmiddels aan een tussenoplossing.

Tientallen ouders probeerden gisteren door het kleine venster in de gang van het zwembad van Zaventem een glimp op te vangen van hun oogappels die zwemles bij de Swimming Club Zaventem volgen. Ouders die te laat waren, konden niet anders dan buiten wachten.


Tot twee weken geleden konden ze tijdens de zwemlessen op dinsdag- en zaterdagavond nog in de cafetaria van De Motte terecht. Met een kopje koffie in de hand keken ze naar de eerste plonsjes van hun kinderen. "Maar in de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 september pakte de uitbater van de cafetaria plots zijn biezen", zegt sportschepen Erik Rennen (N-VA). "Letterlijk, want hij nam alles wat los stond mee. Tafels, stoelen en de tapinstallatie waren plots verdwenen. Dat was echter wel zijn volste recht, want hij had alles een tijdje geleden gekocht van de vorige concessiehouder, brouwerij Haacht."

2 De cafetaria is volledig leeggehaald.
Lukas De cafetaria is volledig leeggehaald.

Concessie afgelopen

De concessie liep begin dit jaar echter af en sinds 1 januari is drankencentrale De Keyzer Drinks uit Sint-Stevens-Woluwe de nieuwe concessiehouder. "Maar de uitbater wilde niet vrijwillig vertrekken", aldus zaakvoerder Marc De Keyzer. "We hebben juridische stappen ondernomen, maar nu vertrok hij toch op eigen houtje. Daardoor staat de cafetaria nu plots leeg."


Voor zwemclub Swimming Club Zaventem was het vertrek van de vorige uitbater een grote verrassing. "Eén met grote gevolgen trouwens", zegt voorzitter Wim Stevens. "Ouders van maar liefst 200 jonge zwemmers moeten noodgedwongen in de gang of buiten wachten tot de zwemles voorbij is. In het zwembad zelf wachten, is om hygiënische redenen niet mogelijk. De lessen duren 45 minuten, dus er is te weinig tijd om naar huis te rijden. We hopen dat er snel een oplossing komt."

Niet prettig

"Dit is uiteraard niet echt prettig", zegt Stijn Vanderelst, wiens dochter zwemles volgt in Zaventem. "Tot voor kort konden we op ons gemak iets drinken in de cafetaria, nu moeten we hier in de veel te warme gang wachten. Naar huis gaan is geen optie, want daar is geen tijd voor. Hopelijk kunnen we snel opnieuw in de cafetaria terecht." Marc De Keyzer wil zo snel als mogelijk een oplossing aanreiken.


"We zijn momenteel op zoek naar een uitbater, maar een kandidaat is er voorlopig niet. De cafetaria moet eerst nog volledig heringericht worden, maar mogelijk plaatsen we in de tussentijd al een drankautomaat en wat tuintafels en -stoelen zodat de ouders er wel opnieuw rustig naar hun zwemmende kinderen kunnen kijken. We hopen begin november te kunnen openen." Kandidaat-uitbaters kunnen mailen naar marc@dekeyser-drinks.be.

Lees meer