Een aannemer is intussen begonnen met de werken aan de cafetaria.
Foto Galicia Een aannemer is intussen begonnen met de werken aan de cafetaria.

Cafetaria dicht? Dan tapt zwemclub ze zelf!

FEESTCOMITÉ SWIMMING CLUB EVEN ZELF ACHTER TOOG TIJDENS ZWEMWEDSTRIJD

Omdat er zondag nog geen nieuwe uitbater in de cafetaria van zwembad De Motte in Zaventem staat, staat het feestcomité van Swimming Club Zaventem voor een dag zelf achter de toog. Er staat namelijk een grote zwemwedstrijd op het programma. "Bezoekers zonder iets te drinken huiswaarts sturen, is 'not done'", klinkt het.

Anderhalve maand geleden stond de cafetaria van zwembad De Motte in Zaventem plots leeg. De vorige uitbater nam in de nacht van 26 op 27 september plots zijn biezen. Hij nam tafels, stoelen en de tapinstallatie mee. De man had eigenlijk begin dit jaar, toen drankencentrale De Keyzer Drinks uit Sint-Stevens-Woluwe de nieuwe concessiehouder van de cafetaria werd, al moeten vertrekken maar weigerde. De Keyzer Drinks nam juridische stappen, maar tot een rechtszaak kwam het niet omdat de uitbater eind september dan toch plots vertrok. De drankencentrale liet weten zo snel als mogelijk een nieuwe uitbater te zullen zoeken. Inmiddels zou er iemand gevonden zijn, maar die zou ten vroegste pas volgende maand kunnen starten. Ondertussen is een aannemer wel met werken in de cafetaria begonnen.


"Maar zondag staat een belangrijke zwemwedstrijd op het programma", zegt Wim Stevens, voorzitter van Swimming Club Zaventem. "We verwachten zowat 150 zwemmers, die allemaal ouders, grootouders en andere familieleden meebrengen. We kunnen die mensen toch niet zonder iets te drinken naar huis sturen na de zwemwedstrijden?"

Bezoekers iets te drinken bieden

En dus heeft de zwemclub van concessiehouder De Keyzer Drinks de toestemming gekregen om de cafetaria zondag voor één keer zelf uit te baten. "Voor ons is dit uiteraard uitstekend nieuws", zegt Sanne Derese van de zwemclub. "Het feestcomité zal zelf achter de tapkranen staan. Op die manier kunnen we de bezoekers toch iets aanbieden en kunnen ze de wedstrijden terwijl gewoon van in de cafetaria volgen."


Door de sluiting van de cafetaria kunnen ouders van kinderen die op dinsdag- en zaterdagavond zwemlessen volgen in De Motte hun oogappels alleen via een klein raam in de gang aan het werk zien. De gemeente heeft er ondertussen wel al enkele stoelen geplaatst. "Maar echt gemakkelijk is het uiteraard niet", zegt voorzitter Wim Stevens nog. "We hopen dan ook dat de cafetaria de deuren opnieuw snel kan openen, zodat ouders terug rustig iets kunnen drinken terwijl hun kinderen in het water zitten."


Ouders van kinderen die zwemles volgen in De Motte lieten vorige maand ook al weten dat ze hopen dat de cafetaria de deuren snel heropent. "Het is veel te warm in de gang. Naar huis gaan is geen optie, want daar is geen tijd voor", klonk het toen.

Lees meer