De sporthal van Sint-Stevens-Woluwe. 
Foto Galicia De sporthal van Sint-Stevens-Woluwe. 

Cafetaria sporthal weer zonder uitbater

Iets meer dan een half jaar nadat Nadia Chaoufi achter de toog in de cafetaria van de sporthal van Sint-Stevens-Woluwe kroop, is ze met de noorderzon verdwenen. Daardoor staat de cafetaria opnieuw leeg. De gemeente overweegt drankautomaten te plaatsen.

Het begint stilaan een vertrouwd gezicht te worden in de sporthal van Sint-Stevens-Woluwe: een lege cafetaria. Voor de zoveelste keer op korte tijd is er geen uitbater meer. Nadia Chaoufi, die in april dit jaar haar eerste pintjes in de cafetaria tapte, is alweer weg, zonder de gemeente of concessiehouder Brouwerij Haacht op de hoogte te brengen. De brouwerij overweegt juridische stappen te ondernemen. "De cafetaria in de sporthal van Sint-Stevens-Woluwe begint stilaan een probleem te worden", zegt sportschepen Erik Rennen (N-VA). "Ik denk dat de uitbating ervan financieel haast onmogelijk is. Jammer, want niets zo leuk als na het sporten rustig iets te drinken onder vrienden."


Omdat het op korte termijn al de derde keer is dat de cafetaria leeg komt te staan, overweegt de gemeente maatregelen te nemen. "Misschien moeten we maar drankautomaten plaatsen", aldus nog Rennen. "Er is mogelijk een kandidaat-uitbater, maar de man, die al een café in Zaventem uitbaat, zal toch zeker van zijn stuk moeten zijn alvorens hij in het avontuur stapt. Als de kandidaat uiteindelijk afhaakt, zullen er dus meer dan waarschijnlijk automaten komen."


Inmiddels is er wel goed nieuws voor de cafetaria van De Motte in Zaventem. Op 1 december start de nieuwe uitbater. Dit weekend worden tijdelijke tafels en stoelen geplaatst zodat het feestcomité van de Swimming Club Zaventem bezoekers van drank kan voorzien tijdens de zwemwedstrijd van morgen. (RDK)

Lees meer