Deconinck gaf gisteren zwemles in Zaventem.
Foto Baert Deconinck gaf gisteren zwemles in Zaventem.

Ex-topzwemmer geeft zwemtips in De Motte

Hoog bezoek gisteren voor de jonge zwemmers van Zwemclub Woluwe in zwembad De Motte in Zaventem.

Niemand minder dan ex-topzwemmer Dieter Dekoninck, die vorige zomer nog de finale van de 4x200 meter vrij op de Olympische Spelen in Rio zwom, kwam hen enkele tips en tricks geven.

Demonstratieles

"Toen we Dieter tijdens de viering van de sportlaureaten op het gemeentehuis van Zaventem ontmoetten, vroegen we hem of hij een demonstratieles zwemmen aan onze jonge leden wilde geven", zegt Yolande Verellen, voorzitster van Zwemclub Woluwe. "Als bestuur dachten we dat het fijn zou zijn voor de jongeren om een Olympische finalist en medaillewinnaar op het laatste Europees Kampioenschap naar Zaventem te krijgen. Hiermee wilden we niet alleen de zwemsport in de kijker zetten, maar wilden we ook onze jongeren motiveren om hun techniek nog te verbeteren. Dieter Dekoninck reageerde meteen heel enthousiast."

Zwemtechniek

De gewezen topzwemmer gaf eerst zwemles aan twee groepen zwemmers van 10 tot 13 jaar oud en nadien aan twee groepen van 13 tot 18 jaar oud. Hij gaf de zwemmers tips en raad over zwemtechnieken zoals crawl en schoolslag.


(RDK)

Lees meer