Gemeente maakt gebouwen energiezuiniger

Het gemeentebestuur van Zaventem maakt volop werk van energiezuinigere gebouwen. Zo wordt zwembad De Motte momenteel doorgelicht. Indien nodig worden de nodige maatregelen getroffen voor onderhouds- en verbeteringsingrepen naar duurzaamheid toe.

"Als gemeente ondertekenden we het Burgemeestersconvenant, waarmee we duidelijk maakten dat we willen evolueren naar een duurzame gemeente", zeggen waarnemend burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld) en Erik Rennen (N-VA), schepen van Duurzaamheid. "Bij de huidige bouw van het cultureel centrum en gemeenteschool De Hoek wordt hier uiteraard al rekening mee gehouden, maar wat de bestaande infrastructuur betreft was er wel nog werk aan de winkel."

Nieuwe verwarming

"Onlangs lieten onze technische diensten reeds de verwarmingsinstallaties van een aantal oudere gemeentelijke gebouwen screenen en waar nodig aanpassen of vernieuwen. Zo kwamen het gemeentehuis in de Diegemstraat, de sporthallen in Zaventem en Sint-Stevens-Woluwe en de gemeentelijke basisschool in Sterrebeek al aan bod en staan ook het hoofdgebouw van de Kunstacademie en de Cultuurhoeve Mariadal ingepland voor het najaar."


"Nu is ook zwembad De Motte aan de beurt. Hierbij wordt nauwlettend nagegaan wat de staat is van het gebouw, het bad zelf, de zuiveringsinstallaties, de verwarming, de koeling en in hoeverre de toestellen geleden hebben onder de hoge vochtigheidsgraad die eigen is aan een zwembadomgeving. In functie van het resultaat van de studie zullen de nodige maatregelen worden getroffen voor onderhouds- en verbeteringsingrepen naar duurzaamheid toe."


(RDK)

Lees meer