Voormalige zwembadsite wordt parkje voor kleine dieren

Op de plaats waar vroeger het openluchtzwembad van Zaventem lag, gaat de gemeente een biodiversiteitsparkje aanleggen. Het moet de habitat van een heleboel koesterburen worden.

Het parkje komt naast het zwembad De Motte. Daar lag tot jaren geleden het openluchtzwembad van de luchthavengemeente. "Het biodiversiteitsparkje zal ongeveer dertig are groot zijn en wordt ingericht met veel respect voor de kleinere diersoorten zoals de bij, de eikelmuis en de huiszwaluw", zegt milieuschepen Erik Rennen (N-VA). "Op die manier willen we de ideale habitat voor enkele koesterburen creëren. We hebben ook het plan aangevat om het regenwater van het dak van het zwembad op te vangen in een wadi die dan een poel kan vormen voor onder meer de salamander. Er werd ondertussen al een bijenkorf geplaatst. De andere werken zouden dit jaar nog starten, zodat alles in het voorjaar afgerond kan worden."

Wilde natuur

Vorige week zat de gemeente al een eerste keer samen met leerlingen van de gemeenteschool van Zaventem, die het parkje mee mogen inrichten. "Bedoeling is af te stappen van het kort maaibeheer, maar de planten en bloemen te laten groeien zodat er een 'wild' stukje natuur ontstaat in het midden van Zaventem. Momenteel wordt nog bekeken of het biodiversiteitsparkje continu open zal zijn of dat we met een soort gids zullen werken", besluit milieuschepen Erik Rennen.


(RDK)

Lees meer