Het zwembad in Zaventem is opnieuw open.
Lukas Het zwembad in Zaventem is opnieuw open.

Zwembad na onverwachte sluiting opnieuw open

In zwembad De Motte in Zaventem kan sinds donderdag opnieuw gezwommen worden. Het zwembad was ruim drie weken dicht door een probleem met de plafondtegels.

Bij een controle bleek dat de bevestigingssystemen van de plafondtegels versleten waren, waardoor de kans bestond dat de tegels naar beneden zouden donderen. Daarom werd beslist om het zwembad te sluiten van 3 tot en met 17 december. Maar omdat het probleem groter was dan aanvankelijk gedacht, werd die periode met een dikke week verlengd.

Zwembad gevuld

Afgelopen weekend werden de werken afgerond en de voorbije dagen werd het zwembad opnieuw met water gevuld. Tijdens de kerstdagen werd het water op temperatuur gebracht en donderdag konden de deuren heropend worden.

Het was al de tweede keer dit jaar dat De Motte onverwachts moest sluiten. Begin januari kwam het al tot een sluiting toen de hanglampen naar beneden dreigden te vallen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer