Tuur Haelman, de bekendste hond van Zelzate en omstreken.
Kristof Vereecke Tuur Haelman, de bekendste hond van Zelzate en omstreken.

Hondenlosloopweide ‘den Tuur’ opent op woensdag 17 april

Gemeente roept alle baasjes op om weide te helpen openen

De hondenlosloopweide aan de Vredekaai heropent op woensdag 17 april de deuren. De gemeente roept alle hondeneigenaars op om samen met hun trouwe viervoeters vanaf 15 uur mee de weide te openen.

De hondenlosloopweide kreeg de naam ‘den Tuur’, een verwijzing  naar de bekende poedel van Marcel Haelman en al jaren het boegbeeld van ‘Wandelen met Tuur’. Het was Haelman die de hondenlosloopweide een eerste keer opende, maar door het ontbreken van een gebruikersreglement moest de hondenlosloopweide al snel weer dicht. Met de nieuwe naam wil de gemeente Tuur en zijn baasje bedanken voor het initiatief. Vorige gemeenteraad werd bovendien een nieuw politiereglement voor hondenlosloopweides goedgekeurd. Daar valt ook de nieuwe hondenweide aan de Vredekaai onder.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer