Arno met zijn twee mama's Carine en Ingrid en Margriet en Celien.
Foto Nick Dierickx Arno met zijn twee mama's Carine en Ingrid en Margriet en Celien.

200 mensen wonen benefiet voor Arno (5) bij

Een kleine 200 mensen hebben Arno (5) en zijn ouders Carine Seys en Ingrid Hemmeryckx gistermiddag een hart onder de riem gestoken door naar zijn benefiet in GC De Melkerij in Zemst af te zakken. De jongen lijdt aan een zeldzame ziekte, waardoor hij niet zelfstandig kan functioneren. Ook zangeres Margriet Hermans steunde het gezin.

Amper 200 kinderen wereldwijd lijden aan het syndroom van Allan-Herndon-Dudley. Een van hen is de 5-jarige Arno uit Elewijt. Nadat zijn ouders eerst al een bungalow moesten kopen om de jongen comfortabel te laten wonen, moeten ze zich nu een aangepaste bestelwagen aanschaffen. Een kost van zo'n 35.000 euro. Aangezien ze die aankoop zelf niet kunnen bekostigen, besloot goede vriend van het koppel en schoonzoon van Margriet Hermans, Nico Vergaelen, een benefiet op poten te zetten. Die werd gistermiddag in De Melkerij in Zemst georganiseerd. Zo'n 200 mensen zakten naar het gemeenschapscentrum af. Op het podium stonden onder meer Margriet Hermans en haar dochter Celien."Het is vreselijk wat Arno meemaakt", aldus Margriet. "Maar ook voor de ouders is het ontzettend moeilijk. Daarom heb ik niet getwijfeld om hier op te treden."


Carine Seys was tevreden met de opkomst. "Binnenkort kopen we een aangepaste bestelwagen, zodat we Arno veilig en comfortabel kunnen vervoeren." Wie de komende dagen nog geld wil schenken, kan storten op BE46 0017 9290 3136. (RDK)

Lees meer