Toekomstig burgemeester Veerle Geerinckx en toekomstig mobiliteitsschepen Dirk Van Roey zijn tevreden dat er fietsvriendelijke maatregelen genomen worden.
rv Toekomstig burgemeester Veerle Geerinckx en toekomstig mobiliteitsschepen Dirk Van Roey zijn tevreden dat er fietsvriendelijke maatregelen genomen worden.

Brusselsesteenweg wordt fietsvriendelijker

De Brusselsesteenweg in Zemst wordt fietsvriendelijker ter hoogte van de brug over de E19 tussen de Heidestraat en de grens met Mechelen. Ook in de nabije omgeving worden fietsvriendelijke maatregelen genomen.

Het zijn de gemeente Zemst en het Vlaams gewest die de handen in elkaar slaan om de fietsinfrastructuur op de grens van Zemst met Mechelen te verbeteren. Zo worden er verbeterde fietspaden aangelegd op de Brusselsesteenweg, maar komt er aansluitend ook een nieuw fietspad dat als bypass zal dienen tussen diezelfde steenweg en de Zemstsesteenweg. Daardoor zullen fietsers naar Hofstade niet meer het drukke kruispunt moeten oversteken. “Een enorme verbetering voor de trage mobiliteit”, zegt toekomstig mobiliteitsschepen Dirk Van Roey (N-VA).

Daarnaast wordt ook de fietssnelweg F1 tussen Antwerpen en Brussel verder afgewerkt. Er komt een nieuwe fietsverbinding tussen het brugdek van de Brusselsesteenweg en de Heidestraat. Ter hoogte van de Heidestraat zal de fietssnelweg aansluiten via de nieuwe fietsbrug langs de Zenne richting Eppegem. De fietssnelweg wordt over het hele traject voorzien van energiezuinige ledverlichting.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer