Wegenwerken op zeven locaties

Dorp is één groot bouwwerf, maar schot in de zaak

Op maar liefst zeven plaatsen in Zomergem wordt momenteel gewerkt aan rioleringen, voetpaden of een beter wegdek. Bestuurders moeten omrijden, maar het gaat om broodnodige werken. Heel wat werven naderen hun afwerking. Wij zetten de belangrijkste werven op een rijtje.

De baan tussen Ursel en Zomergem blijft nog tot een eind in het najaar afgesloten.
Joeri Seymortier De baan tussen Ursel en Zomergem blijft nog tot een eind in het najaar afgesloten.

Het grootste werk van dit moment is de werf op de baan tussen Ursel en Zomergem. Die toegangspoort is al enkele maanden afgesloten voor alle verkeer, en dat blijft nog een tijdje zo. “In de Gentweg is de onderlaag in asfalt gegoten”, zegt schepen van Openbare Werken Nicholas Spinel (CD&V). “De werken lopen nu verder op het grondgebied van Knesselare. In de loop van het najaar zullen de werken worden afgerond, en kan de verbindingsweg tussen Ursel en Zomergem weer open.”

Langeboeken

Er zijn ook herstellingswerken bezig aan het wegdek in Langeboeken. Die werken duren nog tot begin oktober. De werf loopt van het kruispunt met de Kruisstraat tot Paterstraat 12. Enkel plaatselijk verkeer is mogelijk. Voor doorgaand verkeer is er een wegomlegging via Kruisstraat, Korteboeken en de Bekestraat.

Meirlare

Ook de herstelling van het wegdek ter hoogte van Meirlare 16 wordt opgestart. “Ter hoogte van de werf wordt de straat volledig afgesloten en er is tot begin oktober geen doorgaand verkeer mogelijk”, zegt schepen Spinel. “Er is een wegomlegging via Stoktevijver, over Waarschoot via Stuiver, Weststraat, Hendrik Consciencestraat, Beke en Lievestraat. Voor fietsers en voetgangers is er ter hoogte van de werken een doorgang.”

Hogenbrand en Boven

In een deel van Hogenbrand en een deel van Boven zijn er herstellingswerken bezig. In Boven gebeurt dat ter hoogte van huisnummers 11 en 13. Hierdoor is tot begin oktober lokale hinder mogelijk.

Tuinwijk Kleitstraat

Begin deze maand zijn ook werken begonnen voor de heraanleg van de voetpaden in de tuinwijk in de Kleitstraat. Deze werken zullen duren tot half oktober.

Oude Staatsbaan

In de Oude Staatsbaan moeten de werken tegen het einde van deze maand afgerond zijn. “Het eerste deel van het voetpad in de Oude Staatsbaan, tussen N9 en Kerkplein, is afgewerkt”, zegt Nicholas Spinel. “Men werkt nog het tweede deel af, tussen het Kerkplein en Bekestraat.”

Hofbouwstraat

De werken in de Chrysantenstraat, de Kruisdreef en het eerste deel van de Hofbouwstraat tussen de Azaleastraat en Kruisdreef zitten in de afwerkingsfase. “Na het bouwverlof is de aannemer begonnen met de opbraak en heraanleg van het tweede deel van de Hofbouwstraat”, zegt schepen Spinel. “Dat is tussen de Kruisdreef en Luitenant Dobbelaerestraat. Ook de opbraak en heraanleg van de parking aan ’t Schaapstuk maakt deel uit van deze fase. De parking zal enkele maanden niet toegankelijk zijn. De glascontainer op de parking is tijdelijk buiten gebruik.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer