De pendelaar werd onwel op spoor 3.
Frank Eeckhout De pendelaar werd onwel op spoor 3.

Pendelaar wordt onwel en valt op sporen in station: trein maakt noodstop, machinist in shock

In het station van Zottegem is een pendelaar dinsdagmorgen onwel geworden terwijl hij op de trein stond te wachten. Hij viel op de sporen en werd door omstaanders snel terug op het perron geholpen.

Het voorval vond plaats omstreeks 7.15 uur op spoor 3 net voor de trein richting Brussel het station zou binnenrijden. De treinbestuurder werd op de hoogte gebracht van de problemen en voerde meteen een noodstop uit. Het slachtoffer kreeg ter plaatste de eerste zorgen toegediend.

In shock

“De treinbestuurder die de noodstop moest maken, verkeerde in shock en is daarom vervangen door een collega. Daardoor liep het treinverkeer richting Brussel een half uur vertraging op”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS.

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • WILLIAM TAELMAN

    Een geluk voorbijer slachtoffer en een dikke duim voor de hulp van de mensen en de trein bestuurder en ook de de mensen die de treinbestuurder op tijd hebben kunnen verwittigen

  • peter vermaelen

    Iedereen daar inclusief de treinbestuurder zijn helden. Daardoor is erger vermeden!

Lees meer