2 Ter promotie van de G-Sport speelt het schepencollege op zaterdag 23 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen de G-Ploeg van KSV Sottegem.
Frank Eeckhout Ter promotie van de G-Sport speelt het schepencollege op zaterdag 23 maart een vriendschappelijke wedstrijd tegen de G-Ploeg van KSV Sottegem.

Stad Zottegem wil rol als promotor van G-sport opnemen

“G-sport aanbod coördineren en ondersteunen”

G-sport — beweging en sport voor mensen met een beperking — zit ook in Zottegem in de lift. Vanuit verschillende sportclubs komen initiatieven, maar ook vragen over de opstart en omkadering van G-sportinitiatieven. “Als stad zien wij een coördinerende rol weggelegd voor de eigen sportdienst, om enerzijds de sportclubs te begeleiden naar een volwaardige G-sportwerking, en anderzijds het aanbod in Zottegem te bundelen en te promoten", zegt schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA).

“G-sport is sportbeleving in zijn puurste vorm”, vindt schepen van sport Brecht Cassiman. “Ondanks de fysieke of psychische beperking, leren de G-sporters aan hun supporters en begeleiders dat niets onmogelijk is. Na jarenlang baanbrekend werk van Psylos Sint-Franciscus in Velzeke, kon de Zottegemnaar al kennismaken met succesvolle initiatieven als G-dansen bij vzw De Dansstudio en G-voetbal bij KSV Sottegem.”

De groeiende aandacht voor G-sport vraagt echter om een bredere omkadering. “Uit onze lopende overlegronde met de sportclubs blijkt dat de interesse in G-sportinitiatieven aanwezig is, maar dat men vaak niet goed weet hoe eraan te beginnen. De stad heeft hierin een dubbele opdracht”, meent Cassiman. “In samenspraak met G-sport Vlaanderen zal de stad voor de start van het nieuwe schooljaar initiatieven nemen om infosessies in te richten voor de Zottegemse sportclubs. Ook interne opleidingen binnen de sportdienst zijn noodzakelijk, willen we onze clubs ondersteunen in de opstart en uitwerking van een G-sporttraject.”

Naast de begeleiding en ondersteuning, dient de stad ook een coördinerende rol op te nemen. “Het is aan ons om de initiatieven in G-sport overzichtelijk te communiceren, zodat het voor de Zottegemnaren duidelijk is waar en wanneer men voor G-sport in eigen stad terecht kan. Bovendien verdient G-sport een belangrijker aandeel in het nog te herzien subsidiereglement voor onze sportclubs.”

Om deze ambitie meteen kracht bij te zetten, zet de sportdienst tijdens het jaarlijks sportgala op vrijdag 1 maart, de G-ploeg van KSV Sottegem in de schijnwerpers, als laureaat voor G-sportinitiatief in Zottegem. Het voltallig schepencollege bindt zelf ook de sportschoenen aan: op zaterdag 23 maart kijken zij de G-ploeg van KSV Sottegem in de ogen voor een vriendschappelijke wedstrijd, ter promotie van G-sport in Zottegem.

2 Schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA).
Frank Eeckhout Schepen van Sport Brecht Cassiman (N-VA).

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer