De camera zal hoofdzakelijk ingezet worden in de buurt van de glasbollen op het grondgebied Zulte, waaronder hier aan het voetbalveld van Machelen.
Anthony Statius De camera zal hoofdzakelijk ingezet worden in de buurt van de glasbollen op het grondgebied Zulte, waaronder hier aan het voetbalveld van Machelen.

Camera moet sluikstorters betrappen

De gemeente Zulte gooit een camera in de strijd tegen sluikstorten. “Deze camera zal op verschillende tijdstippen ingezet worden op openbare plaatsen waar geregeld zwerfvuil wordt gesignaleerd, vooral in de buurt van de glasbollen”, zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte).

Op de gemeenteraad van dinsdag 23 april ligt het gebruik van een tijdelijke vaste camera op sluikstort- en zwerfvuilgevoelige plaatsen ter goedkeuring voor. Hiervoor werkt de gemeente samen met afvalintercommunale IVM, die in totaal twintig camera’s heeft aangekocht.

“Deze camera zal vooral ingezet worden in de omgeving van de glasbollen in onze gemeente, bijvoorbeeld aan het containerpark, maar ook aan het kerkplein van Zulte en het voetbalveld van Machelen", zegt burgemeester Simon Lagrange (Open Zulte). “Het doel is het voorkomen, vaststellen en bewijzen van sluikstorten. Op basis van de camerabeelden kunnen GAS-boetes uitgeschreven worden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer