"Beter openbare verlichting uitschakelen"

In Gavere wordt enkel deelgemeente Vurste getroffen bij een eventueel stroomtekort. Daar zouden de Bossstraat, Evenakkerstraat, Slodelwiezeweg en Wassenkerkhofstraat zonder stroom komen te zitten. "Dit is te belachelijk voor woorden", reageert burgemeester Hugo Leroy (Open Vld-VOG). "Ik vraag me toch af waar ze hier in België mee bezig zijn. In de oorlog was er meer stroom dan nu. De stroom daar afkoppelen zal in elk geval niet veel uithalen, want er staan amper huizen."


"Wij liggen er alvast niet wakker van", zegt Stefan Teerlinck uit de Slodelwiezeweg. "Het is dan ook nog niet zeker dat we met een stroomtekort zullen kampen." De 88-jarige buurvrouw, mevrouw Laforce, deelt dezelfde mening. "Volgens mij is men sterk aan het overdrijven. Het is totaal onzinnig om nu al te beginnen panikeren. Ze zouden beter wat meer openbare verlichting uitschakelen 's nachts. Is het nu echt nodig dat die kerken een hele nacht verlicht worden?", vraagt ze zich af.


In Zwalm kunnen enkel de bewoners van de Boembeekstraat worden afgesloten van het net. "Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat de cabine die de straat voedt op het grondgebied van Zottegem staat", zegt schepen van Openbare Werken Johan De Bleecker (Open Vld). "Ik vind het wel vreemd aangezien Aquafin er net een nieuwe collector plaatste om het water te zuiveren, waarvoor elektriciteit nodig is. Het is niet duidelijk of die dan ook zal worden afgesloten." (TVR)

Lees meer