Meerderheidspartijen N-VA, CD&V+ en voorZwalm.
Frank Eeckhout Meerderheidspartijen N-VA, CD&V+ en voorZwalm.

Bevolking krijgt inspraak over het Masterplan Munkzwalm

In Zwalm krijgen de inwoners inspraak over het Masterplan Munkzwalm. “We gaan onze inwoners informeren, maar vooral ook luisteren naar wat ze van de plannen vinden", zegt burgemeester Eric De Vriendt.

Het gemeentebestuur koestert plannen om woonuitbreidingsgebied Decoenestraat verder te ontwikkelen met een woonzorgzone voor senioren. “Het Masterplan Munkzwalm is echter veel breder dan dit. Met het project willen wij ook inzetten op het verhogen van de verkeersveiligheid en de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van ons centrumdorp”, zeggen schepen van Ruimtelijke Ordening Francia Neirinck en schepen van Mobiliteit en Senioren Patrick Moreels. 

Een studiebureau heeft al een eerste analyse en inventaris gemaakt. “Bij de volgende belangrijke stap willen wij graag de mening van de Zwalmenaar horen. Daarom willen we onze inwoners informeren en hen de kans geven hun stem te laten horen. Hiervoor nodigen wij de Zwalmenaren graag uit op de infomarkt waar wij samen met de ontwerpers meer uitleg geven over wat al dan niet mogelijk is en om naar onze inwoners te luisteren", voegt schepen van Communicatie Peter Van Den Haute daar nog aan toe. 

Het startschot wordt gegeven met een toelichtende presentatie over het al verrichte werk op woensdag 20 februari om 19 uur in het gemeentehuis. Daarna blijft de infomarkt vrij te bezoeken op donderdag 21 februari van 9.30 tot 13 uur, vrijdag 22 februari van 13 tot 17 uur en zaterdag 23 februari van 9.30 tot 13 uur. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer