Druk-druk bij Die Munckghesellen dit weekend

Bij de Zwalmse toneelvereniging Die Munckghesellen gaat morgen het stuk 'Ik genoot van mijn dood' in première. Daarenboven pakt de vereniging voor het eerst uit met jongerentoneel. Zo wordt in de namiddag al Jungle Book gespeeld, een vertoning door en voor kinderen.

'Ik genoot van mijn dood' van auteur Nin van Haute vertelt het verhaal van Louise, een barones die ernstig ziek is, maar uiteindelijk toch weer beter wordt. "Om te weten wie haar erfgenamen in werkelijkheid zijn, besluit ze echter om te doen alsof ze dood is", licht regisseur Antoine van Coster toe. De première vindt zaterdag plaats om 20 uur in het Parochiaal centrum 'De Zwaluw' aan de Decoenestraat.

Hachiko

"We spelen drie weekends op rij, ook vrijdagen en zondagen. Kaarten kosten 8 euro. Een zitje reserveren voor kinderen tot 12 jaar kost 5 euro." Een deel van de opbrengst gaat ook dit jaar naar een goed doel. "Deze keer kozen we voor de vzw Hachiko, een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie."

Voor het eerst brengen Die Munckghesellen ook jeugdtoneel. Onder de regie van Valerie Van Coster wordt 'Jungle Book' op de planken gebracht en dit met jongeren tussen 3 en 19 jaar oud. Het stuk wordt zowel nu zaterdag als volgende week zaterdag, telkens om 15 uur, opgevoerd in De Zwaluw. Tickets voor deze voorstellingen kosten 5 euro en zijn te koop bij de spelers, het bestuur en via www.diemunckghesellen.be of na 18 uur op 055/49.64.14. (TVR)

Die Munckghesellen zijn klaar voor een dol weekend.
Ronny De Coster Die Munckghesellen zijn klaar voor een dol weekend.

Lees meer