Met 5.000 naar zelfde stembureau: Zwalm dringt aantal locaties terug

De gemeente Zwalm voorziet bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober slechts drie stemlocaties. Zo zullen de inwoners van maar liefst acht van de twaalf deelgemeenten naar de Sportlaan in Munkzwalm moeten om hum stem uit te brengen.

Het grootste deel van de Zwalmse kiezers zal zich richting de Sportlaan in Munkzwalm moeten begeven.
ANP Het grootste deel van de Zwalmse kiezers zal zich richting de Sportlaan in Munkzwalm moeten begeven.

De inwoners van Zwalm zullen bij de nakende gemeenteraadsverkiezingen hun stem op drie verschillende locaties kunnen uitbrengen. Inwoners van deelgemeenten Beerlegem en Meilegem kunnen terecht in De Bolster. Wie in Roborst woont, moet zijn stem uitbrengen in de cafetaria van Huize Roborst. De inwoners van alle acht andere deelgemeenten, moeten allemaal richting Sportlaan in het centrum van Munkzwalm. Daar zullen heel wat stembureaus worden ingericht in de sporthal en De Zwalmparel. 

Parkeren

“In het verleden werden veelal oude schooltjes ingericht als stembureau, maar veel van die schooltjes zijn intussen verkocht”, zegt eerste schepen Jozef Van den Bulcke (Open Vld). “Daarom hebben we ervoor geopteerd om een groot deel van de inwoners in het centrum te laten stemmen.” Oppositieraadslid Bruno Tuybens (voorZwalm) vreest  voor verkeerschaos. “Ik maak me zorgen of iedereen er zal kunnen parkeren. Als je weet dat zo’n 5.000 inwoners er hun stem moeten uitbrengen, wordt dat niet evident”, bedenkt Tubyens. Van den Bulcke verwacht echter geen problemen. “We beschikken over een gloednieuwe parking in de Decoenestraat waar plaats is voor 100 wagens. Ook in de nabijheid van het station zijn in het weekend veel vrije plaatsen te vinden. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat alles vlot zal verlopen.”

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Baele

    Zie je wel Tuypens dat je Zwalm niet kent ieder ander zou geweten hebben dat er plaats genoeg is . En niet iedereen komt op hetzelfde uur stemmen.

  • Johan Baele

    Een goeie zet anders moesten de politiekers 12 gemeenten afrijden en nu kunnen ze op een plaats gaan blinken.

Lees meer