Burgemeester Karen De Colfmaker probeert de laadpaal uit.
Foto Ronny De Coster Burgemeester Karen De Colfmaker probeert de laadpaal uit.

Nieuwe openbare parking voor 100 wagens in centrum

In het centrum van Munkzwalm werd gisteren de nieuwe openbare parking aan de Decoenestraat plechtig geopend door het gemeentebestuur én ook Eandis was aanwezig.

Op de parking zijn er van de 100 beschikbare plaatsen namelijk ook twee parkeervakken voor elektrische wagens met oplaadpunten voorzien. Het was de eigen technische dienst van de gemeente die op minder dan drie maanden tijd de parking realiseerde. "Met deze parking wordt een groot stuk van de parkeerdruk in het centrum van Munkzwalm weggenomen", zegt burgemeester Karen De Colfmacker (Open Vld).


"De aanpalende school, handelaars, het parochiecentrum, de evenementensite, de recreatiesite, de sporthal en gemeentelijke feestzaal krijgen nu extra parkeergelegenheid. De parking zal ook een mogelijke verkeerschaos in de Decoenestraat verhinderen." Door de aanleg van deze parking, is in een deel van de Decoenestraat een volledig parkeer- en stilstaanverbod ingevoerd en dit in beide richtingen, uitgezonderd voor de schoolbus die wel kan halt houden ter hoogte van de school. "Dit alles zal ook de verkeersveiligheid voor de schoolkinderen ten goede komen." De parking kreeg een groene look, passend bij de groene omgeving van de recreatiesite. Via een wandelpad is de parking ook rechtstreeks verbonden met deze site. (TVR)

Lees meer