3 De directeur inspecteert de bus samen met de makers van de schoolbus, de chauffeurs en een lid van het schoolbestuur.
Frank Eeckhout De directeur inspecteert de bus samen met de makers van de schoolbus, de chauffeurs en een lid van het schoolbestuur.

Nieuwe schoolbus voor vrije basisschool Zwalm: leerlingen mogen maandag als eerste meerijden

De primeur is weggelegd voor de leerlingen van vrije basisschool Zwalm: zij worden maandagmorgen thuis opgehaald met een nieuwe schoolbus.

Maandagmorgen haalt onze schoolbus de eerste kinderen thuis op om hen naar onze vestiging in Sint-Blasius-Boekel en naar de hoofdafdeling in de Decoenestraat te brengen", kondigt directeur Geert Wildemeersch trots aan. “’s Avonds brengt de bus hen terug naar huis. We gaan de nieuwe schoolbus ook gebruiken om onze schooluitstappen betaalbaar te houden. Want op het platteland voldoet het openbaar vervoer niet aan onze behoeften.”

De schoolbus kan 34 leerlingen vervoeren. Indien nodig, kan de bus ook aangepast worden voor een rolstoelgebruikers. “Op 22 februari organiseren we onze jaarlijkse kaasavond op school. Met de opbrengst wordt meteen een deel van de nieuwe bus gefinancierd", geeft de directeur nog mee.

3 De nieuwe schoolbus wordt maandag voor het eerst gebruikt.
Frank Eeckhout De nieuwe schoolbus wordt maandag voor het eerst gebruikt.
3 De bus biedt plaats aan 34 leerlingen.
Frank Eeckhout De bus biedt plaats aan 34 leerlingen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer