3 De Belg (40) kreeg een paniekaanval tijdens het duiken en is sindsdien aan zijn hotelbed gekluisterd.
Screenshot RTL De Belg (40) kreeg een paniekaanval tijdens het duiken en is sindsdien aan zijn hotelbed gekluisterd.

“Gezicht half verlamd”: vakantie van Belg (40) draait uit op nachtmerrie na duikongeval

De vakantie van een 40-jarige Belg in Egypte is uitgedraaid op een nachtmerrie. “Zijn gezicht is half verlamd. Hij kan één oog moeilijk sluiten en verliest kracht in een arm”, vertelt de broer van het slachtoffer aan de Franstalige RTL. De familie wil de man zo snel mogelijk naar België repatriëren, maar krijgt daarvoor geen groen licht van de verzekering.

Zowat een week geleden kreeg de veertiger tijdens het duiken een paniekaanval. Sindsdien spendeert hij het grootste deel van zijn vakantie in bed, op zijn hotelkamer. Tussendoor bezocht hij al verschillende dokters. “In het begin had hij alleen hoofdpijn”, zegt zijn broer. “Maar dan raakte zijn mond half verlamd, kreeg hij moeite om een oog te sluiten en hij verliest kracht in een arm.”

Na enkele dagen aan zijn bed gekluisterd te zijn, vroeg de familie aan hun verzekeraar Axa om hem naar België te repatriëren. “Maar voorlopig weigeren ze”, vervolgt de broer van het slachtoffer. 

3 De Belg onderging al verschillende onderzoeken in een ziekenhuis in Egypte.
Screenshot RTL De Belg onderging al verschillende onderzoeken in een ziekenhuis in Egypte.

“Ze zeggen dat hun arts nog geen groen licht geeft om mijn broer te repatriëren. Maar ik begrijp niet hoe een arts vanop afstand groen licht kan geven of niet om iemand te repatriëren.”

Een woordvoerder van Axa vertelde aan RTL dat ze een nieuw rapport van een specialist ter plaatse afwachten. “We gaan altijd op zoek naar de best mogelijk oplossing voor onze klant”, klinkt het. “De medische analyse is daarbij doorslaggevend.”

De vakantie van de man, die in Egypte is met zijn vrouw en vier kinderen, zou morgen (vrijdag) sowieso aflopen. De familie hoopt op een goede afloop.

3 Het gezin, met vier kinderen, hoopt op een goede afloop.
Screenshot RTL Het gezin, met vier kinderen, hoopt op een goede afloop.

40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • tim Soetens

    mmm... decompressie ongeval is het idd niet altijd raadzaam om te vliegen daar door de drukverschillen de zaak nog kan erger worden! Heb geen feiten maar dwaze opmerkingen geven en direkt weer conclusies trekken is vrij dwaas. De fout zit bij het duiken zonder kennis en afgaan op de mensen die geacht worden uw veiligheid in oog te houden. Deze kennen het meestal zelf niet en geld is belangrijker! Mensen nemen niets meer au serieux en willen alles snel en nu! Wel dit is dan het resultaat!!!

  • Wouter Van de Walle

    Net als alle verzekeringen zijn het gangsters, maar ze kunnen het altijd zo mooi uitleggen

Lees meer