4 Tijdens de vlucht probeerden de passagiers en bemanning in beweging te blijven.
AFP Tijdens de vlucht probeerden de passagiers en bemanning in beweging te blijven.

19 uur en 16 minuten: zo lang duurde de eerste rechtstreekse vlucht van New York naar Sydney

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas heeft succesvol de langste rechtstreekse lijnvlucht ter wereld afgelegd. Na een vlucht van 19 uur en 16 minuten kwam het vliegtuig, dat vrijdag vanuit New York was vertrokken, zondag aan de op luchthaven van Sydney. De 16.200 kilometer lange testvlucht werd uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Aan boord waren veertig passagiers en tien bemanningsleden. Zij ondergingen een reeks tests en moesten bepaalde methodes volgen die zouden moeten helpen om de jetlag van 15 uur tijdsverschil te verwerken. Ook de slaapcycli en de alertheid van de bemanning werd onderzocht. 

“Doel van deze recordbrekende vlucht is om wetenschappelijk onderzoek uit te voeren op passagiers en de crew op een ultralange vlucht om de gezondheid en het welzijn te verbeteren, de jetlag te beperken en de beste werk- en rusturen van de crew te bepalen”, aldus Quantas.

Passagiersvluchten in 2022

Qantas hoopt in 2022 rechtstreekse passagiersvluchten op te starten tussen New York en Sydney, en Londen en Sydney. De langste directe lijnvlucht is momenteel in handen van Singapore Airlines. De vlucht tussen Singapore en Newark (vlakbij New York) duurt 18,5 uur.

Alle koolstofemissies van de testvluchten zullen worden gecompenseerd met andere maatregelen om broeikasgassen in de atmosfeer te verminderen, liet de luchtvaartmaatschappij nog weten.

4
AFP
4 Piloten Sean Golding (L) en Jeremy Sutherland in de cockpit van de Qantas Boeing 787 Dreamliner voor aanvang van de vlucht.
AFP Piloten Sean Golding (L) en Jeremy Sutherland in de cockpit van de Qantas Boeing 787 Dreamliner voor aanvang van de vlucht.
4 CEO van Qantas Alan Joyce, piloot Sean Golding en Qantas Fleet Manager Lisa Norman spreken met de media na het volbrengen van de succesvolle testvlucht.
AFP CEO van Qantas Alan Joyce, piloot Sean Golding en Qantas Fleet Manager Lisa Norman spreken met de media na het volbrengen van de succesvolle testvlucht.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer