BELGA

Air Belgium zoekt passagiers voor twee generale repetities met Airbus A340

Air Belgium, de nieuwe Belgische luchtvaartmaatschappij, organiseert op zaterdag 21 april een voorbereidingsvlucht voor het grote publiek. Passagiers die er een ticket voor boeken, steunen zo het goede doel, want de inkomsten van de ticketverkoop gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker en Télévie, twee Belgische organisaties die kankeronderzoek steunen. Door het grote succes van de eerste voorbereidingsvlucht kondigde Air Belgium vanavond aan dat er nog een tweede generale repetitie wordt georganiseerd.

De meer dan 250 passagiers zullen als eerste aan boord stappen van de Airbus A340. Na de bagage-afhandeling stijgen ze om 11 uur op voor een drie uur durende vlucht over Europa. Ze ervaren hoe het zal zijn om met Air Belgium naar Hongkong te vliegen, en ontdekken de diensten van Air Belgium, zoals de aangeboden Belgische producten en een ruim aanbod films. Na afloop kunnen de passagiers via een tevredenheidsformulier hun ervaringen delen. 

"Voor Air Belgium en Brussel South Charleroi Airport is dit een grote test", zegt Niky Terzakis, CEO van Air Belgium. "Normaal is zo'n vlucht niet toegankelijk voor het grote publiek, enkel voor medewerkers en hun familie. Wij gaan voor een andere aanpak en horen graag de mening van de passagiers, gaande van bagage-afhandeling en inchecken tot de service aan boord." 

De inkomsten gaan integraal naar Kom Op Tegen Kanker en Télévie, en na de vlucht kunnen de passagiers de inhoud van hun koffer (kleding, boeken,..) schenken aan Oxfam-Solidariteit. Air Belgium hoopt met de vlucht 5.000 euro op te halen voor Kom Op Tegen Kanker en Télévie.

Tickets kosten 25, 40 of 50 euro, en kunnen worden geboekt op www.airbelgium.com/flytogether. 

Air Belgium vliegt vanaf 30 april vier keer per week tussen Charleroi en Hongkong.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Benno De Bruyn

    was al uitverkocht nog voor jullie artikel.. Dikke vette bullshit..

  • Bert Hoover

    Dreamliner vliegt ook op brussel ;) a380 Volgende week ook weer eens (als test van emirates)

Lees meer