2
Efteling

Allerlaatste dag voor beroemde Efteling-attractie ‘de Bob’

Wie ooit de Efteling bezocht, wandelde door het Sprookjesbos, waagde zich aan een ritje in ‘de Python’ en schoof aan bij ‘de Bob’. Wie nog een keertje naar beneden wil in deze bobsleebaan-achtbaan, moet heel snel zijn. Na vandaag is het namelijk einde verhaal voor de attractie in het Nederlandse pretpark.

De achtbaan wordt afgebroken, om plaats te maken voor de nieuwe rollercoaster Max & Moritz.  De Bobsleebaan werd op 4 april 1985 in gebruik genomen. Het concept van de destijds 3 miljoen euro kostende attractie: in 2 minuten en 10 seconden met 60 kilometer per uur een afdaling van in totaal 20 meter maken. 

Vanwege de ouderdom kreeg de Bob steeds vaker met mankementen te kampen. Zo botsten twee sleeën een keer op elkaar bij regenachtig weer.

Zwitsers
In de nieuwe attractie Max & Moritz blijft de 'Zwitserse thematisering’ die de Bob had bewaard, net als het stationsgebouw. Max & Moritz is een ‘dubbele familie-achtbaan’ die speciaal geschikt is voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar.  De achtbaan kost de Efteling 15 miljoen euro en gaat volgend voorjaar open. 

Het naderende afscheid van de Bob leidde deze week tot lange wachtrijen, tot wel een uur. Daarmee was de baan opeens de drukste Efteling-attractie, iets wat de laatste jaren zeker niet het geval was. "We merken inderdaad dat de Bob deze dagen erg in trek is”, zei een Efteling-woordvoerder tegen de website Looopings. “Natuurlijk willen veel gasten nog een laatste ritje maken.”

Wie nog een keertje wil, moet snel naar het Noord-Brabantse Kaatsheuvel. En voor veel anderen geldt: gelukkig hebben we de foto's, gemaakt door de vaste Efteling-camera tegen het einde van het ritje, nog. 

2
Efteling

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer