3 Een lavendelveld in de Franse Provence.
ShutterStock Een lavendelveld in de Franse Provence.

Exclusief voor abonnees

Amper nog plaats in Frankrijk: gaat prijs van vakanties nu omhoog? En zijn er regio's waar het minder druk is? Al uw vragen beantwoord

Frankrijk staat dit jaar afgetekend op nummer één als vakantieland bij de Belgen. Nadat de uitbraak van het coronavirus het aantal boekingen drastisch deed teruglopen, bracht het openen van de Europese binnengrenzen op 15 juni plots een ware stormloop teweeg op vakantieaccommodaties. Maar wat betekent dat nu concreet? Gaat de prijs van vakantieverblijven plots omhoog? En zijn er ook regio's waar het minder druk is? Een overzicht.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

27 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jelle De Cnodder

    Veel hangt ervan af hoe je op reis gaat... onze camping in Zuid frankrijk (waar we al jaren gaan) is geboekt en of je nu thuis zit of daar aan je tent, gevaarlijker is het niet... en winkelen moet je hier ook doen ze... en voor degene die geen peage willen betalen, route nationale gaat ook (en als je snachts rijdt heb je amper files)

  • Bart Tondeleir

    De hotels aan de Côte d'Azur hanteren nog steeds dezelfde prijs van vorig jaar. Ik weet niet waar jullie jullie informatie halen maar van die prijsverhoging en zo is er helemaal geen sprake. Het enigste dat duurder geworden is, maar dat is ook zo in België, zijn de boodschappen.

Lees meer