3
Facebook

Benjamin (6) laat hennatattoo zetten op droomvakantie in Bali. Terug thuis blijkt er echter iets grondig mis

Een Australisch gezin heeft een kater overgehouden aan zijn droomvakantie op het Indonesische eiland Bali. De zoon van Lisa Anne Tapp – Benjamin (6) – liet er een hennatattoo zetten en was daar apetrots op. Tot hij weer thuis was, eerder deze maand. Want toen bleek er iets grondig mis.

“Een week nadat we weer thuis waren gekomen, kreeg Benjamin uitslag op zijn armen en been, waar hij de tattoo had laten zetten”, doet Tapp haar verhaal. Het probleem bleek te zitten in de zwarte kleur van de tatoeage. “Die wees erop dat er chemische stoffen aan toe waren gevoegd, want de normale kleur van henna is roodbruin. Het ging om paraphenylenediamine (een stof die in kleine hoeveelheden ook in haarverf en zonnebrandcrème zit, red.) en zelfs kerosine.”

Ziekenhuis

Tapp ging met haar zoon naar het ziekenhuis en kreeg daar te horen dat de littekens mogelijk niet meer zullen weggaan. Hoewel de dokters wel hopen dat ze zullen vervagen met de tijd. De moeder wil nu andere reizigers waarschuwen voor het gevaar van hennatattoo’s. “Als je naar Bali gaat, geniet dan van het prachtige land en de prachtige bevolking, maar blijf weg van hennatattoo’s, zeker als je ziet dat ze een zwarte kleur hebben”, vertelt ze. (lees hieronder verder)

3
Facebook

Eerder al brachten Chinese media een soortgelijk verhaal van een 30-jarige man die naar het ziekenhuis gebracht was enkele dagen na zijn terugkeer uit Bali. Hij bleek een ernstige allergische reactie te hebben op een hennatatoeage die hij op zijn arm had laten zetten. Daardoor werd zijn arm rood en zwol die helemaal op.

3
Facebook

39 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Stefanie Nyssen

    Blijkbaar zitten hier toch wel mensen tussen die niet eens het verschil weten tussen henna en gewone tattoo. Voor een gewone tattoo staat de leeftijd idd op 18+, voor henna staat er geen leeftijd. In normale omstandigheden is die na 1à2 weken weg. En wie zegt dat je een mindere mens bent omdat je een tattoo hebt, of een slechte ouder omdat je je kind een hennatattoo laat zetten op reis? Dan mogen die tattoo’s die bij de kauwgom zitten ook niet meer, want een kind met een tattoo,....

  • Katja Schraudy

    Ja welk moeder laat er bij een kind van 6 jaar een tattoo zetten.Dat is trouwens verboden,dat is op manier van spreken kindermishandeling.

Lees meer