REUTERS

Binnenkort anders en sneller boarden? Experiment op stoelvolgorde moet tijdwinst van 10 procent opleveren

Op de Londense luchthaven Gatwick wordt momenteel een experiment uitgeprobeerd met instappen op volgorde van stoelnummer. Dat moet het boardingproces sneller maken. Gatwick hoopt op een tijdwinst van 10 procent, melden Britse media.

Eerst stappen de passagiers in die een stoel bij het raam hebben, dan volgen zij die de middelste stoel hebben en dan de reizigers met een stoel aan het gangpad. Er wordt gewerkt van achteren naar voren. Maar ook andere manieren van boarden worden getest, bijvoorbeeld voor groepen die bij elkaar willen zitten. Voor hen is het sneller om in te stappen per stoelenrij.

De instapvolgorde wordt niet via het vaak onverstaanbare omroepsysteem bekendgemaakt, maar via een digitaal bord. Wie zijn instapmoment mist, moet wachten tot alle andere passagiers zijn gaan zitten.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Georges Vande Velde

    “Onverstaanbare omroepsysteem” inderdaad ik maakte het mee het vliegtuig gemist door dit onverstaanbare systeem!

  • piet Van hamme

    Nog sneller? Waar gaat dit eindigen? En het volk loop gewoon mee als een kip zonder kop het liefst nog gratis vliegen of geld boven op krijgen.

Lees meer