BELGA

Brussels Airlines en TUI dienen voorlopig geen klacht in voor compensatie na problemen bagagesysteem

Luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en TUI Belgium hebben momenteel niet de intentie een klacht in te dienen tegen Brussels Airport om compensatie te krijgen voor de gemaakte kosten na het probleem met het bagagesysteem. 

Een losgekomen kofferriem beschadigde een tandwiel waardoor het systeem zaterdag enkele uren plat lag voor herstellingen. Driekwart van de resterende 500 achtergebleven koffers zal vandaag nagestuurd worden, aldus een woordvoerster van luchthavenuitbater Brussels Airport.

"Vanavond blijven er minder dan honderd koffers over, voor moeilijkere bestemmingen die minder frequent worden aangevlogen. Zij worden de komende dagen nagestuurd", aldus Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport.

Goede partner

Brussels Airlines heeft geen intentie om een klacht in te dienen, voor compensatie, tegen de luchthavenuitbater. "Het nasturen van de bagage is voor ons prioritair, én de bedrijfszekerheid van het bagagesysteem, want het is niet de eerste keer dat er zich problemen stellen", zegt woordvoerster Wencke Lemmes. De voorlopige kostprijs van de operatie raamt de maatschappij tussen 1,5 en 2 miljoen euro, incluis mislopen inkomsten.

Ook TUI Belgium gaat momenteel geen klacht indienen tegen de luchthavenuitbater. "Brussels Airport is een heel goede partner. Deze week zitten we samen rond de tafel om de zaak te bekijken en hoe we de samenwerking kunnen verbeteren", zegt Sarah Saucin, woordvoerster van TUI Belgium.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • raf peeters

    Was waarschijnlijk allemaal te vermijden als het onderhoud naar behoren zou gedaan worden maar men bespaart op alles.Een distributieriem van een wagen dient ook om de x km vervangen omdat ie kan stuk gaan vanaf een bepaald aantal gereden kilometers dus vervangt men die.Misschien moesten ze op die transport-banden uit voorzorg net hetzelfde doen dan had men de ellende niet zoals nu.

Lees meer