REUTERS

Brussels Airlines schrapt volgende maand 105 vluchten door het wegvallen van Thomas Cook

20% korting op vluchten naar zonnige reisbestemmingen

Brussels Airlines zal vanaf 10 oktober en tot het einde van die maand in totaal 105 vluchten schrappen door het wegvallen van de reizen van touroperator Thomas Cook. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij vandaag gezegd.

Het gaat om vluchten van en naar typische vakantiebestemmingen, zoals de Griekse eilanden en de Canarische Eilanden, die voor 80 procent gevuld werden met vakantiegangers van Thomas Cook. 

Alternatieve vlucht of terugbetaling

Maar de beslissing heeft ook gevolgen voor zowat 3.500 passagiers van Brussels Airlines zelf, zegt woordvoerster Maaike Andries. Voor hen zal een oplossing worden gezocht, in de vorm van een alternatieve vlucht of een terugbetaling.

De woordvoerster preciseert dat de vluchten van en naar een aantal bestemmingen volledig worden stopgezet (zoals Rhodos, Djerba en Enfidha). Op andere bestemmingen wordt de frequentie verminderd. Nog volgens Brussels Airlines vertegenwoordigen de geschrapte vluchten maar 2 procent van alle vluchten van de maatschappij in die periode. 

Korting

In een persbericht kondigt Brussels Airlines vandaag overigens een korting aan op haar vluchttarieven tot eind oktober naar verschillende zonnige reisbestemmingen. 

“Brussels Airlines betreurt dat veel Belgen hun vakantieplannen in het water zagen vallen nadat Thomas Cook Belgium/Neckermann zijn activiteiten stopzette. Brussels Airlines, die het merendeel van de vluchten voor Thomas Cook uitvoerde, heeft daardoor momenteel extra beschikbaarheid op vluchten naar populaire vakantiebestemmingen”, zo klinkt het. 

Brussels Airlines betreurt dat veel Belgen hun vakantieplannen in het water zagen vallen. Om een vakantie toch nog mogelijk te maken, biedt de luchtvaartmaatschappij 20% korting op haar vluchttarieven tot eind oktober.

Los van die geannuleerde vluchten, zullen er ook op heel wat andere vluchten van Brussels Airlines naar populaire vakantiebestemmingen zitjes leeg blijven. Die waren bestemd voor Thomas Cook-reizigers, maar deze namiddag werd beslist dat alle bij Thomas Cook geboekte reizen geannuleerd worden.

Om een vakantie toch mogelijk te maken, biedt de maatschappij 20% korting op haar vluchttarieven tot eind oktober. Vluchten kunnen gereserveerd worden met promo-code “INDIANSUMMER” op brusselsairlines.com. De korting is geldig voor vluchten tot en met 31 oktober naar Agadir, Alicante, Bologna, Dubrovnik, Faro, Fuerteventura, Funchal, Gran Canaria, Heraklion, Lanzarote, Lissabon, Marrakech, Malaga, Milaan, Porto, Rome, Turijn, Tenerife en Toulouse.

“Brussels Airlines herinnert de getroffen Thomas Cook-gasten die niet konden reizen eraan dat ze contact kunnen opnemen met het Garantiefonds Reizen voor een terugbetaling van hun oorspronkelijke reispakket”, besluit het bericht.

Bekijk ook: Repatriëring gestrande Belgen komt op gang

Bekijk ook: Banken en verzekeraars betalen factuur Thomas Cook

38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dian Jans

    Het zijn alleen de vluchten van Thomas Cook die gecanceld zijn, veel andere vluchten gaan wel door, zoals de vluchten die gecharterd zijn door andere touroperators, waaronder prijsvrij. Be .Die vluchten gaan allemaal door .

  • Dirk Bytebier

    Gaan we ervan uit dat brussels Airlines in onderaanneming werkte voor Thomas Cook , we zouden er moeten van uitgaan de een zijn dood is de ander zijn brood

Lees meer