BELGA

Brussels Airport verwacht ruim 720.000 passagiers tijdens herfstvakantie

Op de luchthaven van Zaventem worden tijdens de herfstvakantie meer dan 720.000 passagiers verwacht. Velen onder hen trekken nog voor een weekje naar de zon.

Het aantal passagiers zal tijdens de tien vakantiedagen (van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november) 2,7 procent hoger liggen dan in 2018, zegt Brussels Airport. Vrijdag 25 oktober wordt de drukste dag met 85.000 reizigers (van wie 46.000 vertrekkende).

Velen grijpen de herfstvakantie aan om nog eens naar de zon te trekken. Dat stelt ook reisorganisatie TUI vast. "Liefst 88 procent van de TUI-reizigers vertrekt vanuit een Belgische luchthaven richting zon", stelt zij. De helft van hen kiest voor Spanje (en dan vooral de Canarische Eilanden), en ook Turkije, Egypte, Tunesië en Marokko blijven in trek.

De grootste groei is er bij de verre bestemmingen, met ruim 60 procent meer reizigers voor de Dominicaanse Republiek dan vorig jaar en de helft meer voor Mexico. Dat komt volgens TUI onder meer omdat een weekje Dominicaanse Republiek op dit moment goedkoper is dan een verblijf op de Canarische Eilanden.

De overige TUI-reizigers gaan op reis met de eigen wagen of op citytrip. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • pol Van den Berghe

    dan is het toch tijd om te staken maar ieder op zijn tijd heeee

  • Bob De Visser

    Oei , die boodschap is genoeg om weer een syndicale actie in gang te zetten . Van hoe ( sommige ) vakbonden onze economie in de vernieling staken !

Lees meer