AFP

Cabinepersoneel Lufthansa gaat deze week staken

Het cabinepersoneel bij de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gaat donderdag en vrijdag het werk neerleggen. Dat heeft de vakbond Ufo vandaag bekendgemaakt. 

Het personeel wil het werk neerleggen op alle vertrekkende en aankomende vluchten uit Duitsland, aldus de vakbond. De staking start woensdag om middernacht en zal duren tot vrijdag middernacht. Op 20 oktober waren er al stakingsacties bij dochters van Lufthansa.

Aanleiding voor de werkonderbreking is een sociaal conflict bij de Duitse luchtvaartmaatschappij. Die heeft al aangekondigd gerechtelijke stappen te overwegen tegen de geplande staking. Lufthansa erkent de vakbond niet langer als gesprekspartner. 

Voor het geval juridische stappen tegen de staking niets uithalen, kijkt de Duitse luchtvaartmaatschappij ook naar noodoplossingen om de impact van de staking te beperken. De onderneming weet daarom nog niet hoeveel vluchten er geschrapt moeten worden.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer