2 Een buitenlandse toeriste rijdt op een olifant aan Angkor Wat. Foto uit 2007.
AFP Een buitenlandse toeriste rijdt op een olifant aan Angkor Wat. Foto uit 2007.

Cambodja verbiedt olifantenritten bij tempels Angkor Wat

Cambodja gaat olifantenritten verbieden bij de tempels van Angkor Wat. Het tempelcomplex bij de stad Siem Reap is erg populair onder toeristen, die daar graag rondjes rijden op de rug van een olifant. Verschillende dierenorganisaties en activisten uitten in het verleden kritiek op de olifantenritten.

"Ritjes met olifanten zijn er hier vanaf 2020 niet meer bij", zei een woordvoerder van tempelbeheerder Apsara Authority. "Olifanten gebruiken voor het verdienen van geld is niet meer gepast. De dieren zullen een natuurlijk leven gaan leiden."

Apsara Authority zal de zorg van de olifanten op zich blijven nemen. De dieren blijven in de toekomst gewoon tussen de tempels door lopen. In 2016 stierf een vrouwelijke olifant bij Angkor Wat nadat ze toeristen droeg in extreem warm weer. Het dier werd gevonden langs de weg.

2
AFP

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronnie Mathieu

    Vooral de ingehuurde gidsen van touroperators moeten op dit vlak heropgevoed worden. Onze gids in Chang Mai in Thailand met touroperator De Blauwe Vogel heeft ons benadrukt dat de olifanten zeer goed verzorgd werden in een diervriendelijke omgeving. Als ik betreffende artikels lees heb ik toch mijn grote twijfels. Shame on us.

Lees meer