Een vliegtuig van Corendon landt op de Nederlandse luchthaven Schiphol.
ANP Een vliegtuig van Corendon landt op de Nederlandse luchthaven Schiphol.

Corendon annuleert alle reizen tot 1 juni: in totaal 120.000 vakanties geschrapt

Touroperator Corendon heeft beslist om al zijn vakanties tot 1 juni 2020 te annuleren. Dat meldt de touroperator maandag in een persbericht. Het besluit is het gevolg van het actuele reisadvies van de Belgische en Nederlandse overheid, klinkt het.

De touroperator annuleert zo nog ongeveer 80.000 vakanties, bovenop de 40.000 vakanties die eerder geannuleerd werden. Dit omdat de situatie omtrent het coronavirus nog lang dreigt te duren. De touroperator wil op die manier duidelijk zijn en nutteloze restbetalingen voorkomen.

Waardebon

Reizen zullen opnieuw met een waardebon terugbetaald worden, zodat klanten later dit jaar toch op reis kunnen vertrekken. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt zal de klant de meerkost moeten bijleggen en als de nieuwe vakantie goedkoper is, zal Corendon het verschil terugbetalen.

"Om de keuze voor de vakantieganger te vergroten, heeft Corendon nu al, vervroegd, een groot gedeelte van het winterzonaanbod 2020/2021 beschikbaar gemaakt op de website", zegt CEO Steven van der Heijden nog. 

De Belgische en Nederlandse overheid raden op dit moment niet-essentiële reizen naar het buitenland af. Ook vakantiebestemmingen van de touroperator nemen strikte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Vele luchthavens, hotels en restaurants zijn gesloten.

Lees ook: We staan voor zomer zonder reizen, festivals en nog zoveel meer

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alphons Welkenhuysen

    Mijn reis werd geannuleerd .ik heb ondertussen opnieuw geboekt voor oktober.zelfde hotel ,zelfde formule .wel 3 dagen minder vakantie voor hetezelfde geld.en kan niet nu meer inloggen .

  • Jules Vermeers

    Veel mensen zullen nu eindelijk wat geld overhouden om nuttige dingen te doen.

Lees meer