Een medewerker desinfecteert een terras in de Cypriotische hoofdstad Nicosia. (21/05/2020)
EPA Een medewerker desinfecteert een terras in de Cypriotische hoofdstad Nicosia. (21/05/2020)

Cyprus opent grenzen voor vluchten uit 19 landen (maar België zit er niet bij)

Cyprus opent vanaf 9 juni geleidelijk haar grenzen voor directe vluchten uit 19 - hoofdzakelijk Europese - landen. Dat meldt Bloomberg. Vluchten uit ons land mogen voorlopig nog niet landen.

In de eerste fase (9 juni) zijn vluchten vanuit Griekenland, Malta, Bulgarije, Noorwegen, Oostenrijk, Finland, Slovenië, Hongarije, Israël, Denemarken, Duitsland, Slowakije en Litouwen weer welkom.

De tweede fase geldt vanaf 20 juni. Dan worden Zwitserland, Polen, Roemenië, Kroatië, Estland en Tsjechië aan het lijstje toegevoegd. 

België staat nog niet op de lijst en het is niet bekend wanneer ook vanuit ons land weer naar het eiland gevlogen mag worden.

Verplichte test

Tijdens de eerste fase moeten alle bezoekers binnen 72 uur van hun vlucht negatief testen op coronavirus om toegang te krijgen tot het land. Het is nog niet duidelijk hoe deze maatregel precies in de praktijk zal werken. 

Vanaf 20 juni hoeven reizigers uit de eerste 13 landen de test niet meer te doen, terwijl die van de overige zes dat wel zullen doen. 

Cyprus werkt aan een stapsgewijze versoepeling van de coronamaatregelen. Vanaf 25 mei schrapt het land een verplichte 14-daagse quarantaine voor bezoekers van het eiland. Ook barretjes en restaurants mogen weer open, mits zij strikte afstand- en hygiëneregels respecteren. 

De minister van Toerisme, Savvas Perdios, zei maandag dat de regering hoopt dat het eiland dit jaar ondanks de coronacrisis minimaal 1,2 miljoen bezoekers zal ontvangen. Dat is 30 procent van het aantal toeristen dat vorig jaar het eiland bezocht. Dat leverde de lokale economie naar schatting 2,6 miljard euro op.

Op een bevolking van ongeveer een miljoen mensen heeft Cyprus iets meer dan 900 gevallen van coronavirus en 24 doden gemeld. 

Lees ook:

Reizen deze zomer dan tóch verantwoord, volgens Marc Van Ranst: “Enkel naar bestemmingen waar risico niet groter is dan hier” (+)

België praat met buurlanden over ‘reisbubbel’, maar ook deze grenzen gaan wellicht open (+)

Gaan de grenzen tegen half juni weer open? Dit zijn de recentste ontwikkelingen (+)

“Onze vakantiebeleving zal helemaal anders zijn dan we gewend waren”, zegt reisexpert (+) 

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Freddy Naegels

    Door de manier van tellen van onze regering zijn wij weer de pineut. Je zou haast gaan denken dat de regering er alles aan doet om ons op te sluiten in België. Om ons dan eens goed te kunnen pluimen?

  • Hans Witte

    Onze manier van tellen bezorgt ons land een reputatie van risicotoeristen.

Lees meer