Een archiefbeeld van skigebied Hochkar in januari. Nu ligt er opnieuw een prachtig wit tapijt en is sneeuwpret komend weekend verzekerd.
AFP Een archiefbeeld van skigebied Hochkar in januari. Nu ligt er opnieuw een prachtig wit tapijt en is sneeuwpret komend weekend verzekerd.

Daar is de winter weer! Eerste skigebied in Oostenrijk opent pistes opnieuw en iedereen mag gratis skiën

De huidige weersituatie en de ijsheiligen maken het mogelijk: het Oostenrijkse skigebied Hochkar opent de pistes opnieuw. En wat meer is: tijdens het komende weekend (18 en 19 mei) nodigt de hoogst gelegen wintersportregio in Neder-Oostenrijk iedereen uit voor een gratis portie skipret.

De uitbaters van de Hochkar Bergbahnen laten hun medewerkers onverwachts nog een keer uitrukken. “We zijn volop bezig met onze voorbereidingen voor de zomervakantie”, legt directeur Rainer Rohregger uit. “Nu echter geven de ijsheiligen met hun koude temperaturen en overvloedige sneeuwval ons de kans om de pistes opnieuw te openen.”

Skiën in dit prachtige skigebied (op een hoogte van 1.800 meter) midden mei? Het is nog nooit eerder gebeurd. “Tegen het weekend zal er 70 tot 130 cm sneeuw liggen. “Het zal zeker een onvergetelijke ervaring worden”, luidt het enthousiast.

Het skigebied opent de pistes bovendien gratis voor alle ‘zomerskiërs’.

32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Bourgeois

    Met zijn allen naar Oostenrijk

  • jan De Borger

    Vorig jaar was de gemiddelde temperatuur voor mei rond de 17 graden ,en nu rond de 11graden. Mei zal dit jaar koeler zijn dan normaal.

Lees meer