2 Sneeuwkanonnen in het Franse skigebied Portes du Soleil.
Katja Poelwijk Sneeuwkanonnen in het Franse skigebied Portes du Soleil.

Exclusief voor abonnees

Dankzij kunstsneeuw kunnen we nog op wintersport. Maar een nieuw probleem heeft zich alweer aangediend

Bedreigd door klimaatverandering vechten wintersportdorpen tegen hun neergang. Steeds hogere pistes en kunstsneeuw moeten redding brengen, een energieverslindende operatie. 

Opnieuw is het spannend in veel skidorpen van de Franse Haute-Savoie. Er valt geen sneeuw, maar ook geen regen. Het is zelfs zo droog dat de burgemeester van het historische skioord La Clusaz eind november besluit beslag te leggen op 120 miljoen liter water. Dat is meer dan de helft van de watervoorraad in een bassin die is bestemd voor het maken van kunstsneeuw. Alleen zo kan hij zijn inwoners en de toeristen voldoende drinkwater garanderen.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronald Van Beneden

    Tot 2046 kijk naar de Gleisberg cycle.

  • medard albrechts

    tja, de herpoling van de aarde is ook in volle gang, en dit werkt natuurlijk ook in op het klimaat, en dit kan nog vele honderden jaren duren eer dit voorbij is hoor

Lees meer