6
iStock

Deze vijf apps maken je autorit naar het zuiden aangenamer

Dit weekend zal het weer erg druk zijn op de Europese wegen richting het zuiden. Om de files slimmer af te zijn en je welverdiende vakantie aangenaam te starten, stelt Apple-verdeler Switch enkele handige apps voor die reizigers op voorhand kunnen downloaden. Omdat je sinds vorig jaar geen roamingkosten meer betaalt voor je mobiele verbruik in de EU-zone, hoef je je geen zorgen te maken over een gepeperde rekening achteraf. De Android-gebruikers kunnen de apps ook downloaden via de Google Play Store.

Wees de files te slim af

6 Laat steeds iemand anders de gps bedienen.
Waze Laat steeds iemand anders de gps bedienen.

Waze, de app met als slogan outsmarting traffic together, zoekt voor jou constant naar de snelste route. Gebruikers van de app geven elkaar verkeersinfo door en zo help je dus ook de andere reizigers onderweg. Die périphérique in Parijs wordt plots een heus maar fijn avontuur, omdat Waze de hele tijd zoekt naar fileloze alternatieve wegen. Maar de app leidt je niet alleen sneller, maar ook veiliger naar je vakantiebestemming, zegt Vicky Verstappen van Apple-verdeler Switch: “Waze geeft je onderweg ook meldingen over mobiele controles, voertuigen op de pechstrook en gevaarlijke situaties.”

Gebruik je je smartphone als gps? Lees dan hier hoe je je eindbestemming zonder kleerscheuren bereikt.

Luister naar je favoriete muziek of Belgische radio

6 Een cd heb je niet nodig met de Muziek-App of de app Radio Belgium.
iStock Een cd heb je niet nodig met de Muziek-App of de app Radio Belgium.

Je favoriete muziek is een must onderweg. Je kan je eigen muziek afspelen via de Muziek-App op je iPhone of gebruik maken van streamingdiensten zoals Apple Music en Spotify. Wil je toch nog graag luisteren naar je favoriete Belgische radiozender, schakel dan de app Radio Belgium in.

Houd je traject bij en maak achteraf een (foto)verslag

6 Na je vakantie kan je een mooi fotoalbum laten afdrukken.
Polarsteps Na je vakantie kan je een mooi fotoalbum laten afdrukken.

Maak je een roadtrip door Europa? Laat de app Polarsteps dan je volledige traject vastleggen. Tijdens je reis, of zelfs achteraf, kan je foto’s toevoegen zodat je onderweg een heel reisverslag kan maken. Je kan er op het einde van je reis ook meteen een mooi fotoalbum van laten printen. Leuk om je vakantie achteraf te delen met vrienden en familie.

Plezier voor de kids op de achterbank

6 Dankzij de apps van LEGO en DUPLO hebben je kinderen uren spelplezier voor onderweg.
iStock Dankzij de apps van LEGO en DUPLO hebben je kinderen uren spelplezier voor onderweg.

Tevreden kinderen in de auto dragen méér dan een klein beetje bij tot een ontspannen en veilige rit richting het zuiden. LEGO en DUPLO hebben een heleboel creatieve apps die garant staan voor uren spelplezier onderweg. Happy kids: check!

Vind je auto terug in die wirwar van straatjes in dat pittoreske stadje

6 Dankzij de Kaarten-App vind je je wagen snel terug.
iStock Dankzij de Kaarten-App vind je je wagen snel terug.

Een zalig zonnetje, een frisse zeebries én zopas de perfecte parkeerplaats gevonden om dat Italiaanse kuststadje te bezoeken. Domper achteraf als je na het bezoek aan die heerlijke pizzeria helemaal vergeten bent waar je auto stond. De Kaarten-App op je iPhone kan voor jou bijhouden waar je je wagen precies geparkeerd had.

Lees ook: Waarom je gratis wifi beter links laat liggen op vakantie: 6 tips om veilig te surfen

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tom Puttemans

    @mich: in Frankrijk geeft Waze de exacte locatie van politiecontroles dan ook niet weet, maar wordt er met zones gewerkt. Je zal zeker nooit in de problemen komen met Waze in Frankrijk. Ook de milieuzones in Frankrijk zitten trouwens in de app.

  • mich lee

    ALs je in FRankrijk een politiecontrole krijgt en je gebruikt waze, en ze zien dat , dan is er kans dat ze gewoon je smartphone in beslag nemen + een boete. Een GPS of app mag geen plaatsen van flexibele of vaste flitslocaties aantonen. Daarom dat coyote bevoorbeel wel is toegelaten. De functie van flitslocaties wordt bij het overrijden van de grens gewoon uitgeschakeld. Waze doet dat, volgens de woordvoerster dus niet.

Lees meer