2 Het paar uit Berlijn had aan de voet van de bekende brug koffie gemaakt.
AFP Het paar uit Berlijn had aan de voet van de bekende brug koffie gemaakt.

Duitse toeristen krijgen bijna duizend euro boete voor koffiezetten in Venetië

Twee Duitse toeristen hebben in Venetië koffie gezet aan de Rialtobrug en moeten daarvoor nu bijna duizend euro boete betalen. 

Het paar uit Berlijn had aan de voet van de bekende brug met een klein kooktoestel koffie gemaakt, deelde de stad vandaag mee. Nadat een ooggetuige de politie hierop attent had gemaakt, werden de twee backpackers ter verantwoording geroepen.

De Duitsers moeten niet alleen een boete betalen - 650 euro voor de man en 300 euro voor de vrouw. Ze werden ook verzocht de stad te verlaten.

2 Nadat een ooggetuige de politie hierop attent had gemaakt, werden de twee backpackers ter verantwoording geroepen.
AFP Nadat een ooggetuige de politie hierop attent had gemaakt, werden de twee backpackers ter verantwoording geroepen.

"Venetië moet gerespecteerd worden en die hufters die denken dat ze naar de stad kunnen komen en er doen wat ze willen, moeten begrijpen dat ze (...) opgepakt, gestraft en verbannen worden", zei burgemeester Luigi Brugnaro.

Venetië treedt al langer op tegen toeristen die zich misdragen of op historische pleinen picknicken. Op die manier wil het stadsbestuur het Unesco-werelderfgoed beter tegen het massatoerisme beschermen.

73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bruno Steyaert

    je kan in Venetië een koffie nuttigen voor minder dan een euro, overal hangen affiches met de smeekbede : Enjoy, Respect Venezia. De stewards proberen de mensen aan te zetten dat ook te doen, maar soms (zoals hier) loopt het de spuigaten uit (zoiets doen aan de Rialto is ècht problemen zoeken...). En er zijn inderdaad toeristen die denken dat alles toegelaten is...

  • Danny Weckhuyzen

    Venetië moet je blijkbaar gaan vermijden als je geen dure koffie op het San Marco plein kan betalen. Wegblijven ginder dus ....

Lees meer