REUTERS

EasyJet zet in op pakketreizen en compenseert CO2-uitstoot van alle passagiers

De Britse luchtvaartmaatschappij easyJet lanceert ‘easyJet Holidays’, een afdeling die pakketreizen zal aanbieden in Groot-Brittannië. Ze hoopt zo het gat te vullen dat werd achtergelaten door het faillissement van de Britse reisorganisator Thomas Cook. Voortaan zal ook standaard de CO2-uitstoot van alle passagiers gecompenseerd worden;

EasyJet Holidays wordt nog voor Kerstmis gelanceerd, aldus topman Johan Lundgren. "We kunnen ons vliegnetwerk koppelen aan meer dan 5.000 hotels in Europa."

Momenteel vliegt easyJet elk jaar ongeveer 20 miljoen mensen naar belangrijke vakantiebestemmingen in Europa, maar slechts 500.000 van hen boeken ook hun verblijfplaats via de maatschappij. "Die 19,5 miljoen vrijetijdsreizigers vormen onze eerste doelgroep." De nieuwe afdeling zou dit jaar al kostendekkend moeten zijn. 

29 miljoen euro
De luchtvaartmaatschappij vervoerde het voorbije boekjaar (tot eind september) in totaal 96,1 miljoen passagiers, 8,6 procent meer dan het jaar ervoor. De totale omzet steeg met 8,3 procent naar 6,4 miljard pond (ongeveer 7,5 miljard euro). Onder de streep bleef daar 349 miljoen pond van over, tegen 358 miljoen vorig jaar.

EasyJet maakte voorts nog bekend dat het voortaan standaard de CO2-uitstoot van al zijn passagiers zal compenseren. Afgelopen jaar stootten de vliegtuigen van easyJet ongeveer 8,2 miljoen ton CO2 uit. Om die uitstoot te compenseren, verwacht de luchtvaartmaatschappij komend jaar ongeveer 25 miljoen pond (ruim 29 miljoen euro) uit te trekken. Ze probeert ook maatregelen te nemen om haar eigen uitstoot verder te verminderen en steekt samen met vliegtuigmaker Airbus geld in onderzoek naar hybride en elektrische vliegtuigen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Van Horebeek

    @Michel : Je beslist nog altijd zelf over wat je uitgeeft, ga nu weer niet iemand anders de schuld geven dat je niet kan sparen !

  • paola nerozzi

    Dat is goed teminste is er nog werk voor de mensen en de CO2 ja dat moeten ze op andere manieren oplossen maar ik blijf ook nog altijd op vakantie gaan met het vliegtuig en met de trein en auto te voet of fiets kan ik niet want is redelijk ver waar ik op vakantie ga en 1keer per jaar mag dat wel sorry voor de rest als zei het erg vinden ik niet

Lees meer