De peiling moest in de eerste plaats de aantrekkingskracht van Wallonië in deze bijzondere periode onderzoeken.
Photo News De peiling moest in de eerste plaats de aantrekkingskracht van Wallonië in deze bijzondere periode onderzoeken.

Een op de vier Belgen denkt deze zomer op vakantie te gaan

Een Belg op de vier (24 procent in de Federatie Wallonië-Brussel en 27 procent in Vlaanderen) denkt deze zomer op vakantie te gaan, blijkt uit een peiling van Waals minister van Toerisme Valérie De Bue (MR). Twee op de drie Belgen zal wel voor een bestemming dichter bij huis kiezen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Uit de bevraging naar de vakantieplannen en de wijzigingen ervan in coronatijden blijkt dat 55 procent van de Franstaligen en 59 procent van de Nederlandstaligen zegt deze zomer waarschijnlijk of zeker niet op vakantie te gaan. Ongeveer de helft (43 procent in Wallonië-Brussel en 52 procent in Vlaanderen) zal de vakantieplannen wijzigen, maar meer dan de helft zal zijn zomerverlof wel gewoon opnemen op de geplande data.

Toeristisch Wallonië

Twee op de drie Belgen wil voor een bestemming kiezen die dichter bij huis ligt dan normaal. De studie moest in de eerste plaats de aantrekkingskracht van Wallonië in deze bijzondere periode onderzoeken. Wetende dat een derde van de respondenten binnen een straal van 200 kilometer bij huis blijft, meldt Wallonië dat het een toeristische bekendheid van 71 procent krijgt. In de eerste plaats bij de Belgen (89 procent bij de Walen en Brusselaars, en 81 procent bij de Vlamingen, maar ook in Nederland (60 procent) en in Frankrijk (49 procent). Van de mensen die in Wallonië zijn geweest, zegt 91 procent nog eens terug te willen gaan.

De enquête, waarover verschillende Franstalige kranten berichten, werd uitgevoerd bij 3.000 mensen: 800 uit Wallonië en Brussel, 800 uit Vlaanderen, 800 uit Nederland en 600 uit Frankrijk. Die moet helpen bij het opstellen van een herstelplan voor het Waalse toerisme.

Lees ook:

Winnen Kroatië, Griekenland en Portugal de toeristen voor zich als “coronavrije” bestemmingen? (+)

Wordt vliegen duurder en hoe kunnen we deze zomer op reis? Alle vragen beantwoord (+)

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric De Bruyne

    Onze (auto)vakantie in Frankrijk is reeds geboekt. Wel voor de maand september. Tegen dan zullen ALLE grenzen wel open zijn, want er zijn nu reeds her en der landen die ze openen louter omwille het toerisme toch wat leven in te blazen. Op ons belgenland zijn wijzelf wat uitgekeken. Frankrijk is toch ook reeds voor de 32ste keer aan de beurt, maar er zijn nog altijd streken die wij niet bezochten. PS Wij kwamen op 13 maart terug van een vliegvakantie in Spanje...net op tijd dus ;-).

  • Philip Van Hecke

    Wij combineren tijdens de zomermaanden altijd vakantie en een bezoek aan de schoonfamilie. Dat is al zo van vóór de Corona-crisis. Onze bestemming is officieel Corona-vrij, maar we zullen daar,na aankomst, wel 2 weken in quarantaine moeten, net als onze schoonfamilie bij wie we logeren. We zullen wel zien... mogelijk blijven we gewoon thuis en proberen we het met Kerst nog eens...

Lees meer