4 17 maart: een studente (met zonnebril) uit New York City en een studente uit de staat Indiana zitten op de schouders van enkele mannelijke collega's en vieren hun Spring Break op een strand in Pompano Beach  nabij de stad Fort Lauderdale (Florida).
AP 17 maart: een studente (met zonnebril) uit New York City en een studente uit de staat Indiana zitten op de schouders van enkele mannelijke collega's en vieren hun Spring Break op een strand in Pompano Beach nabij de stad Fort Lauderdale (Florida).

Eerste Spring Breakers testen positief op coronavirus

Het was verwacht en is nu bittere realiteit: enkele Amerikaanse studenten die de vorige weken nog uitgelaten feestvierden op stranden in Florida tijdens hun ‘Spring Break’, hebben inmiddels positief getest op het coronavirus. Twee universiteiten meldden in totaal zo’n vijftien besmettingen.

Tot nu toe zijn vijf studenten van de Unversity of Tampa, de op twee na grootste stad in de ‘Sunshine State’, besmet geraakt. Volgens de universiteit namen de vijf allen deel aan de Spring Break-vakantie en waren ze in bijzijn van een onbekend aantal campusgenoten. Vier van de vijf studenten zitten in zelfisolatie op de universiteitscampus. Tot nu toe is niemand gehospitaliseerd. Een nog groter aantal besmettingen is vastgesteld op de University of Florida in de stad Gainesvile, met ruim 56.000 studenten een van de grootste universiteiten van het land. Het aantal besmettingen ligt ginds op tien.

Ook de University of South Florida, eveneens een grote universiteit met bijna 49.000 studenten, is getroffen. Een personeelslid besmette zeker dertien studenten, weet The Tampa Bay Times. De werknemer zou onlangs zijn teruggevlogen uit het buitenland en was geen Spring Break-deelnemer.

Overheidsdienst CDC (Centers for Disease Control and Prevention) adviseerde vorige week om bijeenkomsten van tien of meer personen te vermijden. Toch liepen de stranden, bars en dancings in Miami en andere steden vol met duizenden studenten. Een maatregel waarbij de horeca-etablissementen een vroeger sluitingsuur kregen opgelegd, had weinig effect. De jongeren zetten hun feest verder op hotelkamers. Tot nu zijn enkel Spring Break-besmettingen in Florida gerapporteerd. Een groot aantal deelnemers studeert elders in de VS.

Lees ook: 

Coronavirus weerhoudt Amerikaanse ‘spring breakers’ er niet van om te feesten: “Dan krijg ik het maar”

De voetbalmatch die nooit mocht gespeeld worden: “Atalanta - Valencia was biologische bom”

4 17 maart: andere stranden zoals hier in Seaside (Florida), honderden kilometer verder, waren niet toegankelijk.
AP 17 maart: andere stranden zoals hier in Seaside (Florida), honderden kilometer verder, waren niet toegankelijk.
4 17 maart:  een strand in South Beach is door de politie afgesloten.
AFP 17 maart: een strand in South Beach is door de politie afgesloten.
4 Politie op een strand in Miami Beach.
AP Politie op een strand in Miami Beach.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jozef Van Schuerbeeck

    Nu gaan andere mensen hun leven moeten riskeren om deze dwazeriken te redden. Het mensdom zoals het is.

  • Jozef Van Schuerbeeck

    Wat kan men daarop zeggen. Zulke mensen gaat men nu moeten verzorgen en zijn eigen leven op het spel zetten. Heel straf.

Lees meer