Archieffoto: de wachtrij voor Symbolica: Paleis der Fantasie, een van de populairste attracties van De Efteling.
ANP Archieffoto: de wachtrij voor Symbolica: Paleis der Fantasie, een van de populairste attracties van De Efteling.

Efteling helemaal volgeboekt tot en met 2 juni

De Efteling is tot en met 2 juni volgeboekt voor abonnementhouders. Alle beschikbare dagen en tijdsloten voor abonnementhouders zitten tot en met Pinksteren vol, meldt een woordvoerster van het  Nederlandse attractiepark dat komende woensdag weer gedoseerd open gaat. Sinds zaterdag 16.00 uur zijn er duizenden reserveringen gemaakt. Op de website ontstonden daardoor lange wachtrijen.

Enkel Nederlandse abonnementhouders zijn welkom, Belgen met een abonnement voor het pretpark in Kaatsheuvel (provincie Noord-Brabant) hebben spijtig genoeg pech. Zij mogen net zoals alle andere inwoners van ons land vooralsnog niet naar het buitenland reizen, ook al is het slechts een dik half uur rijden van de Belgische grens.

“We zijn blij dat zoveel mensen zin weer hebben om naar ons toe te komen”, zegt de woordvoerster van de Efteling aan onze collega's van het Algemeen Dagblad. “We hebben ook mensen moeten teleurstellen. Daarom onderzoeken we de mogelijkheid om de reserveringspagina opnieuw open te zetten, maar dat is waarschijnlijk niet vandaag.”

Een derde van capaciteit

Na een sluiting van twee maanden wegens coronamaatregelen kan de Efteling de komende tijd een maximumaantal gasten, een derde van de normale capaciteit, toelaten. Bezoekers moeten vooraf reserveren, zo hebben de attractieparken bij onze noorderburen gezamenlijk afgesproken. Zo wordt voorkomen dat mensen voor niks aan de poort staan en het te druk wordt in de parken. De Efteling kampt echter met technische problemen op de reserveringspagina. Zaterdag stonden er tussen de 20.000 en 30.000 mensen in de digitale wachtrij. Die technische problemen zijn volgens de woordvoerster nog niet helemaal opgelost.

Nederlanders die geen abonnenmenthouders zijn, kunnen morgenvoormiddag een bezoek proberen te reserveren. De Efteling sluit niet uit dat zich dan opnieuw technische problemen voordoen.

Lees ook:  

Naar de Efteling? Nog 46.000 wachtenden voor u

Speel eens een dagje Efteling na in je achtertuin: hilarische Nederlanders gaan viraal

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eduard Vanderheyden

    Extra vergoedingen voor buitenlandse abonnees zijn er niet met de langere afgesloten grenzen volgens de Efteling .

Lees meer