interrail.eu

Europese treinpas volgend jaar niet meer geldig in Groot-Brittannië

Wie vanaf volgend jaar een Interrail- of Eurail-treinpas koopt waarmee je door heel Europa kan sporen, zal er niet langer mee kunnen reizen binnen Groot-Brittannië. Dat is vandaag aangekondigd. De beslissing heeft volgens de Britse spoorkoepel RDG niets te maken met de nakende brexit. 

De treinpassen Interrail (voor Europeanen) en Eurail (voor de rest van de wereld) zijn vooral populair bij jongeren, om met de rugzak doorheen Europa te trekken.

Maar vanaf 1 januari 2020 stopt de samenwerking tussen Interrail/Eurail en de Britse koepelorganisatie Rail Delivery Group (RDG). Daardoor zullen reizigers die een Global Pass kopen (waarmee ze in meer dan dertig landen kunnen reizen), niet langer binnenlandse treinen kunnen nemen in Groot-Brittannië. 

Reizen met de Eurostar van en naar Londen blijft wel mogelijk. En wie dit jaar nog een Europese treinpas koopt, kan die tot de vervaldatum blijven gebruiken voor Britse reizen. 

Volgens RDG heeft de beslissing niets te maken met de brexit, die momenteel gepland is op 31 oktober. 

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Peter Janssens

    Niet erg , geen zin in lauwe bier en slecht eten !

  • Jan Deman

    @Elle Devee Ja ik denk dat het echt niets met de Brexit te maken heeft. Interrail is bijvoorbeeld ook in Turkije geldig en heeft niets met de EU te maken. Sowieso wordt er vaak te gemakkelijk en onterecht aangenomen dat Europese samenwerkingen aan de EU gelinkt zijn terwijl ze dat helemaal niet zijn. Europees hof van de rechten van de mens heeft bijvoorbeeld ook Russische rechters, corruptiewaakhond GRECO is van de raad van Europa (niet EU!), en ruimtevaartorganisatie ESA is ook los van EU.

Lees meer