5
thinkstock

Ga je op reis en heb je zelf je hotel geboekt? Met dit trucje kan je enkele dagen voor vertrek vaak nog bom geld uitsparen

Kijk jij ook uit naar je vakantie deze zomer? En betaal je liever niet meer dan nodig voor je verblijf? Dan moet je zeker deze eenvoudige test eens proberen: check enkele dagen voor je vertrek nog eens opnieuw de prijzen van je hotel(s). Vaak kan je door je eerste boeking te annuleren en je kamer(s) opnieuw te boeken flink wat besparen. Wij deden de test voor een vakantie van 10 dagen in de Verenigde Staten en betaalden maar liefst 776 euro minder.

Concreet: we bedachten een trip van 10 dagen naar de States: 5 dagen Washington en 5 dagen Chicago. In februari gingen we daarvoor op zoek naar hotels en we selecteerden het Kimpton Mason & Rook Hotel voor het verblijf in Washington en het Loews Chicago Hotel voor het verblijf in de 'Windy City'. De scherpste prijs vonden we toen op booking.com. Het eerste hotel kostte 1.665 dollar + 361 dollar taksen: in totaal 2.026 dollar (1.816 euro). Het tweede hotel 1.775 dollar + 309 dollar taksen: in totaal 2.084 dollar (1.868 euro). Samen zou dat verblijf dus 3.684 euro kosten.

5 De rekening van het Kimpton Mason & Rook Hotel.
rv De rekening van het Kimpton Mason & Rook Hotel.
5 De rekening van het Loews Chicago Hotel.
rv De rekening van het Loews Chicago Hotel.

Half juni - een kleine week voor de dag dat we zogezegd zouden vertreken - gingen we checken of we niet iets beters in de wacht konden slepen en inderdaad. Op de websites van de betrokken hotels zelf waren dezelfde kamers nog altijd beschikbaar, maar voor flink wat minder geld.

776 euro goedkoperde
Zo kost de (zelfs iets betere, want met een groter bed) kamer in het Kimpton Mason & Rook Hotel nu 1.166 dollar + 265 dollar taksen: in totaal 1.431 dollar (1.283 euro) en de kamer in het Loews Chicago Hotel 1.545 dollar + 268 dollar taksen: in totaal 1.813 dollar (1.625 euro). Of allemaal samen: 2.908 euro. En dat is 776 euro goedkoper dan de oorspronkelijke - en toen ook goedkoopste - prijs.

5 En dit is de nieuwe boeking in het Kimpton Mason & Rook Hotel.
rv En dit is de nieuwe boeking in het Kimpton Mason & Rook Hotel.
5 En de nieuwe boeking in het Loews Chicago Hotel.
rv En de nieuwe boeking in het Loews Chicago Hotel.

Heel belangrijk: deze truc lukt natuurlijk alleen als je de oorspronkelijke kamer hebt geboekt met een mogelijkheid om kosteloos te annuleren (vaak tot 24 uur op voorhand). Vergeet dat nadien ook effectief niet te doen, anders wordt je vakantie ineens een héél pak duurder.

Upgrade
En nog een extra tip: wil je graag een upgrade voor een van de kamers nadat je zo veel centen hebt uitgespaard? Zeker in de Verenigde Staten hoeft dat niet veel te kosten. Voor de kamer in het Kimpton Mason & Rook Hotel kan je voor 30 dollar per nacht (150 dollar of 134 euro in totaal) van een executive kamer met queensize bed en uitzicht op de stad naar een grotere executive studio met (groter) kingsize bed en uitzicht op de stad. Boek die grotere kamer altijd via upgrade en selecteer ze niet meteen bij je boeking, want anders betaal je ook meer. In dit geval zou de studio je 624 dollar gekost hebben of 558 euro. Dat is 424 euro meer dan als je via upgrade boekt.

Ook hier wel opletten. De upgrades zijn afhankelijk van het aanbod van het hotel in kwestie, er zijn dus geen garanties dat je die zeker ook zal krijgen. Check altijd even voor je boekt.

Lees meer